КЦ Шабац – Редовна скупштина

У петак је у Малом Зворнику одржана редовна скупштина КЦ Шабац. Скупштини је присуствовао Председавајући Председништва Велимир Лукић, члан Председништва Срђан Јовановић и заменик председника ИО Александар Симић, члан Председништва и председник КЦ Шабац Веселин Николић и сви руководиоци овог КЦ-а осим потпредседника Жељка Благојевића који је послао допис да подноси оставку, као и 40 руководилаца свих синдикалних група које припадају овом Координационом центру од 52 колико их укупно има што је довољно за рад скупштине.

Веселин Николић је најпре поздравио поменуте госте и све присутне руководиоци синдикалних група напоменувши да ново руководство СГ Богатић по одлуци Статутарне комисије имало права учешћа али не и одлучивања на скупштини КЦ-а. Дневни ред који је предложила потпредседник скупштине Данијела Богдановић је усвојен са 39 гласова за док један био уздржан што је био случај и са осталих гласањима на овој скупштини. Дневни ред који је усвојен гласи:

  1. Изгласававање неповерења руководству скупштине КЦ-а, ако се изгласа неповерење одмах изабрати ново руководство,
  2. Разматрање пристиглих иницијатива, захтева и молби.

Обзиром да је изгласано неповерење руководству скупштине КЦ-а члан скупштине Рајко Деспотовић предложио је ново руководство које је и изгласано. Ново руководство скупштине КЦ Шабац је: Преседник Веселин Николић, Секретар Бранко Борић, Потпредседник Данијела Богдановић, Потпредседник Марковић Ненад, Потпредседник Марковић Михаило, Потпредседник Пепић Дане. Након тога се приступило другој тачки дневног реда где су присутни били детаљно упознати са свим дешавањима у КЦ Шабац. Затим је разматрана иницијатива 25 од 38 чланова СГ Лозница о промени имена  у СГ СГП Трбушница а по препоруци Статутарне комисије. Иницијатива је усвојена и биће прослеђена Извршном одбору синдиката. Усвојено је и да члан Извршног одбора из КЦ Шабац и даље буде Рајко Деспотовић. Такође је усвојено ко ће бити делегат на скупштини синдиката исред Кц Шабац а то су:

  1. Милан Веселиновић, замена Александар Јаковљевић,
  2. Данијела Богдановић, замена Витомир Јанковић и
  3. Иван Лаловић, замена Ненад Марковић.

Усвојено је да се оснују одбори у КЦ Шабац и то: Одбор за ватрогасно-спасилачке јединице, Одбор за Граничну полицију, Одбор за спорт и Одбор за правна питања. На крају састанка скупштине КЦ Шабац одлучено је да чланови који не припадају некој синдикалној групи морају се пребацити у групу којој по Статуту синдиката припадају.

Одбор за медије и маркетинг

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…