Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били су присутни председник КЦ Шабац Веселин Николић, председник Извршног одбора НСП Рајко Деспотовић и чланови ИО Даниела Марковић и Петар Радојичић. На састанку су испред СВС присуствовали помоћник министра и начелник СВС-а Лука Чаушић са сарадницима.

Присутнима се прво обратио начелник Чаушић, који је укратко представио резултате рада овог сектора у последњих годину и по дана.

Испред синдиката члан ИО Даниела Марковић је поставила питање у вези лошег стања зграде у којој бораве ватрогасци у Сремској Митровици и Шапцу. Начелник Чаушић је одговорио да је у плану реновирање поменутих објеката у скорије време. Такође је наложио сарадницима да се закаже састанак у Сремској Митровици са представницима Независног синдиката полиције КЦ Сремска Митровица.

Председник КЦ Шабац Веселин Николић је поставио питање у вези поштовања слободних дана на основу верских празника, јер према његовим информацијама у различитим организационим јединицама се различито тумачи закон.

– Начелник Чаушић је рекао да сваки полицајац мора да има иста права и да ће решити наведени проблем у наредном периоду уколико се утврди да постоји.

Наредно питање је било када ће шефови смена и вође група добити повећање зарада.

– Начелник Чаушић је рекао да се већ ради по овом питању и да ће се и оно убрзо решити.

Следеће питање је било да ли је планирана набавка плитких ципела за ватрогасце, јер према нашим сазнањима већина тренутно ради у зимској обући.

– Већи део ватрогасаца је добио плитке ципеле, а ради се на томе да и преостале колеге добију ову врсту обуће, рекао је начелник.

Николић иначе из Лознице, на крају састанка је поменуо и два пожара на овом подручју у последњих пар месеци и том приликом је похвалио правовремену и професионалну реакцију припадника СВС. 

СТАТИСТИКА ЗА 2023. И 2024. ГОДИНУ

Начелник Чаушић је истакао да је 2023. година била рекордна по улагањима, али да ће је ова година премашити у том погледу.

Отпочетка године забележено је 10.335 пожара, што је рекордна цифра, али је са друге стране број жртава драстично мањи у односу на исти период прошле године.

Од прошле године реконстрисано је 30 објеката који припадају сектору, од тога 8 у потпуности. У наредних месец-два планиран је завршетак радова на објектима у Градишту, Неготину и београдском насељу – Београд на води. Гради се Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу, седиште Сектора СВС у Београду, ватрогасна станица у новосадском насељу Футог, а у плану је да се у ближој и даљој будућности изгради још око 15-20 станица и око 80 објеката. Што се тиче објекта у Шапцу, неопходно је направити нови, јер је постојећи немогуће реконструисати због лошег стања рекао је Чаушић.

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…
КЦ Шабац – ТРЕЋИ ДАН Надвлачење конопца, фолклор, Дрво пријатељства, свечана вечера…

КЦ Шабац – ТРЕЋИ ДАН Надвлачење конопца, фолклор, Дрво…

Јуче су се завршила такмичења у фудбалу, стоном тенису, ватерполу, пливању и прављењу котлића. У међувремену, председник КЦ Шабац Веселин Николић…