КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Како смо током јучерашњег дана најавили, јуче су у 17 часова домаћини, руководство Координационог центра (КЦ) Шабац, уручили функционерима Независног синдиката полиције пригодне поклоне поводом јубиларних игара. Прво је Веселин Николић испред КЦ Шабац потписао споразум о братимљењу са Мишом Аврамовићем испред СГ Бор, у намери да се, како пише у повељи „успоставе чвршћи и трајнији односи“ између ова два дела синдиката.

мишо аврамовић и веселин николић

Са друге стране, и гости су се потрудили да се на неки начин одуже домаћину, у чему се вероватно најпре истакао Ђорђе Дуловић испред КЦ Ужице.

Увече је уследила свечана вечера на којој су Бранко Борић и Предраг Матовић заслужним појединцима и организацијама уручили бројне поклоне и захвалнице. Присутни су најпре поздравили директора Војне установе „Тара“ Љупка Ћировића, прослављеног одбојкаша Вању Грбића, а на дугачком списку  су се нашли и учесници у највише спортских дисциплина током 10 година, најмлађи и најстарији учесник игара, спонзори…

Међутим, громогласан аплауз присутних и велике емоције, изазвао је Зоран Гаврић. Гаврић је као припадник српске полиције био међу првим учесницима у рату на Косову и Метохији. Од стране шиптарског терористе, изрешетан је са 28 метака из калашњикова, након чега је доживео две клиничке смрти!

Богу хвала, Зоран је синоћ са сином Предрагом, такође припадником МУП-а, присуствовао прослави и том приликом му је уручен поклон у сарадњи са Војном установом Тара.

Зоран и Предраг Гаврић

Више о чуду које је Гаврић преживео, можете прочитати кликом на овај линк и видео клипом кликом на овај линк.

Вече је настављено музичким програмом за који је био задужен Марко Тадић са својим бендом, који већ годинама уназад својим певачким умећем и харизмом одушевљава госте на спортским играма.

Претходна три дана су била толико садржајна, да је било тешко испратити сваки догађај, посебно што су се неретко истовремено дешавали на више локација. У сваком случају присуствовали смо догађају који ће тешко у скоријој будућности надмашити било који синдикат у МУП-у али и ван њега.

На крају ваља рећи да су свих претходних година, Веселин Николић и Рајко Деспотовић, а касније им се придружио Бранко Борић, иначе тренутно председавајући председништва НСП-а, показивали изузетно гостопримство. Према сваком госту без изузетака, опходили са највећом пажњом и домаћинским односом, и није случајно да је на Тари протекла три дана боравило скоро 500 чланова и пријатеља овог дела синдиката. Без претеривања се може рећи да је привилегија бити позван на овакву манифестацију и можемо само рећи, свака част руководству али и свим члановима КЦ Шапца!

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – ТРЕЋИ ДАН Надвлачење конопца, фолклор, Дрво пријатељства, свечана вечера…

КЦ Шабац – ТРЕЋИ ДАН Надвлачење конопца, фолклор, Дрво…

Јуче су се завршила такмичења у фудбалу, стоном тенису, ватерполу, пливању и прављењу котлића. У међувремену, председник КЦ Шабац Веселин Николић…