Видели су баку како седи и плаче на Дорћолу, а онда је кренула права ФИЛМСКА ПОТЕРА: Срђан, Милош, Лазар, Александар и Никола су ПРАВИ ХЕРОЈИ

Угледали смо старију госпођу на станици како плаче. Пришли смо јој и рекли да имамо за њу лепе вести. Погледала нас је, а ми смо јој показали новчаник који су јој десет минута пре тога украли разбојници.

Како прича вођа ове групе припадника полицијске бригаде која броји пет чланова, тог дана их је, док су полицијским возилом обилазили терен на Старом граду, зауставио човек који је стајао на улици.

– Махао нам је и деловало је као да има нешто да нам каже. Зауставили смо се, а онда нам је он показао новчаник на тротоару, рекао је да су га бацила двојица млађих мушкараца када су угледали наше возило и да су се трчећи упутили ка Бајлониијевој пијаци – прича Анђеловић за „Блиц“.

Како каже, са њим су у возилу тада биле колеге Милош Милосављевић, Лазар Пантелић, Александар Величковић и Никола Живковић, који су се истог момента поделили у две групе и кренули у правцу разбојника.

– Једна екипа је кренула путем којим су побегли осумњичени, а друга са друге стране како би им пресекли пут. Убрзо прва екипа је сустигла те две особе и ставила их под контролу – објашњава наш саговорник и додаје да су разбојници били уплашени, правдали се да они ништа нису урадили.

– Нас је све време чекао грађанин који је пријавио крађу. Он их је и препознао када смо их ухватили – додаје наш саговорник и појашњава да су након тога кренули у потрагу за Београђанком којој је новчаник украден.

– На станици у Џорџа Вашингтона, недалеко од места где смо пронашли новчаник, угледали смо старију жену како седи и плаче. Била је видно потресена. Пришли смо јој, питали је како се зове, она нам је одговорила, а потом испричала шта јој се догодило десет минута раније. Казала је да је подигла новац са рачуна и да је отишла у пекару да купи бурек. Када је у торби кренула да тражи новчаник како би платила, схватила је да га нема. Није могла да верује да је покрадена – прича Анђеловић.

Тада су јој припадници полицијске бригаде саопштили да имају лепе вести за њу.

– Рекли смо јој да пође са нама, да смо јој пронашли новчаник и ухватили извршиоце. Отворили смо новчаник и избројали 39.270 динара. Ту су била и сва њена документа. Пошто нисмо могли одмах да јој вратимо новчаник, јер смо морали да одемо до полицијске станице да она попуни изјаву, а ми предамо извршиоце на даље поступање, свратили смо до пекаре да јој купимо бурек и воду како би се смирила. Осмех јој се вратио на лице и била је пресрећна. Захвалила нам се и фотографисала се са нама – додаје наш саговорник и наглашава да им много значи поверење грађана.

– Особе које су покрале жену ухапшене су за мање од 10 минута, захваљујући поверењу грађанина који нас је зауставио и рекао нам шта се догодило. Крадљивци су мислили да ће побећи, али не знају да у нашој екипи постоје људи који се баве атлетиком и који су освојили бројне медаље на такмичењима – наглашава наш саговорник.

Извор:Blic.rs

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…