ВЕЛИКА ДРАМА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ Полицајац спасао дечака од озбиљних последица!

Дана 08.05.2022 године полицијски службеник ПС Бачка Паланка Светислав Ђурица је још једном показао шта значи позив полицијских службеника који је частан, поштен и одговоран.

Наведеног дана колега Ђурица, који за три године одлази у пензију, је ван службе показао изразиту храброст спасивши малолетног Ђ.Л. из Гајдобре који се попео на металну бандеру где је претрпео струјни удар и остао заглављен једном ногом на истој висећи главом према доле.

Светислав је видевши дечака како виси на око осам метара висине од земље и запомаже у помоћ, инстиктивно реаговао и притекао да му помогне. Попео се на бандеру, усправио дечака и лагано га спустио на земљу. У датим околностима где је дечак повређен, дезорјентисан било је изразито тешко и напорно, али је ипак успео. Након тога је пристигло и возило хитне помоћи ДЗ Бачка Паланка и превезло дечака на КЦ Војводине у Новом Саду.

Светислав је дугогодишњи радник МУП-а, за три године и пензионер, а и члан Независног синдиката полиције, каже да је био свестан ризика, али такође да није могао ни као професионалац, а ни као родитељ да остави дете које запомаже и коме прети сваке секунде опасност да се нога отпусти и да падне са осам метара висине чекајући додатну помоћ.

Захваљујући нашем драгом колеги, његовој несебичности, храбрости и брзој интервенцији ДЗ Бачка Паланка, као и КЦ Војводине у Новом Саду, дечак је стабилан и полако се опоравља.

Надамо се да ће и од стране МУП-а бити препозната храброст и несебичан чин нашег колеге.

Слични Постови

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…
Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење — Дан државности Србије је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је…