ВЕЛИКА ДРАМА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ Полицајац спасао дечака од озбиљних последица!

Дана 08.05.2022 године полицијски службеник ПС Бачка Паланка Светислав Ђурица је још једном показао шта значи позив полицијских службеника који је частан, поштен и одговоран.

Наведеног дана колега Ђурица, који за три године одлази у пензију, је ван службе показао изразиту храброст спасивши малолетног Ђ.Л. из Гајдобре који се попео на металну бандеру где је претрпео струјни удар и остао заглављен једном ногом на истој висећи главом према доле.

Светислав је видевши дечака како виси на око осам метара висине од земље и запомаже у помоћ, инстиктивно реаговао и притекао да му помогне. Попео се на бандеру, усправио дечака и лагано га спустио на земљу. У датим околностима где је дечак повређен, дезорјентисан било је изразито тешко и напорно, али је ипак успео. Након тога је пристигло и возило хитне помоћи ДЗ Бачка Паланка и превезло дечака на КЦ Војводине у Новом Саду.

Светислав је дугогодишњи радник МУП-а, за три године и пензионер, а и члан Независног синдиката полиције, каже да је био свестан ризика, али такође да није могао ни као професионалац, а ни као родитељ да остави дете које запомаже и коме прети сваке секунде опасност да се нога отпусти и да падне са осам метара висине чекајући додатну помоћ.

Захваљујући нашем драгом колеги, његовој несебичности, храбрости и брзој интервенцији ДЗ Бачка Паланка, као и КЦ Војводине у Новом Саду, дечак је стабилан и полако се опоравља.

Надамо се да ће и од стране МУП-а бити препозната храброст и несебичан чин нашег колеге.

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…