Удружење ветерана ПЈП у Зајечару обележило славу Свети Великомученик Димитрије-Митровдан у новим просторијама

         Јуче је Удружење ветерана Посебних јединица полиције у Зајечару обележило славу ветерана ПЈП, Свети великомученик Димитрије-Митровдан у новим просторијама у Зајечару у ул.Хајдук Вељковој бр.31.

Обележавање славе уприличио је члан председништва Удружења ветерана ПЈП и председник управног одбора фондације Удружења ветерана ПЈП Мирослав Вулић. На слави, сем присутних бораца ветерана ПЈП,  присуствовале су бројне званице из државних и јавних институција са подручја града Зајечара и пријатељи удружења.

Његово преосвештенство Епископ тимочки гос.Иларион са свештенством Тимочке епархије, освештао је нови дом Удружења ветерана ПЈП и резао славски колач. У свом исцрпном излагању, његово преосвештенство  Епискот тимочки госп. Иларион  обратио се присутнима  “Нека је срећно и благословено ово сабрање у овом новом и новоосвештаном простору. Хвала Господу што усељава  у срца ваша дух благочешћа, побожности, благодарности а последица тога духовног осећања и духовног стања вашега јесте управо храброст, патриотизам ,родољубље и саосећајност према потребитетима, јер знам да учествујете у разним акцијама и негујете ваше пријатељство између вас и гледате  да оно што је добро и корисно за нашу државу, за наш народ, ширите и вршите неку врсту мисије са  ваше стране. Ви сте искусили шта значи рат и страдање и ваша молитва за мир је усрднија од многих који то страдање нису искусили. Нека вас великомученик Димитрије благослови у миру, добром здрављу, дуговечности, да будете благословени и на многе године да прослављамо и да се сусрећемо“.

Овогодишњи колачар пензионисани потпуковник полиције и представник УВ ПЈП за Тимочку крајину Младен Шипка предао је колач ветерану ПЈП и потпредседнику Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Срђану Станковићу.  

Домаћин славе Младен Шипка  се обратио присутнима: “посебна част што је његово пресовештенство данас са нама, он се захвалио свим борцима-ветеранима ПЈП који су дали немерљив допринос на заштити наше државе, као и Независном синдикату полиције КЦ Зајечар на досадашњој великој подршци и помоћи.

У официјалном делу славе, Младен Шипка испред Удружења ветерана ПЈП, поводом сећања на трагични дан 3 април 2001. године, када је службено возило полиције у коме се превозио, приликом припрема за улазак снага безбедности војске Србије и полиције на подручју Копнене зоне безбедности , нагазило на терористичку мину,  уручио је:

-“Златну Косовску споменицу“ са заставом УВ ПЈП, Ратку Петровићу брату страдалог хероја полицијског службеника Рајице Петровића, и

-“Сребрну Косовску споменицу“ са заставом УВ ПЈП,  Владимиру Лојаници ратном војном инвалиду и активном полицијском службенику ПУ Крагујевац

Младен Шипка је Јовану Младеновићу-власнику куће коју је уступио Удружењу ветерана ПЈП на неограничено коришћење уручио захвалницу Удружења ветерана ПЈП.

Младен Шипка “златну плакету“ Удружења ветерана ПЈП у име захвалности на досадашњој безграничној подршци, помоћи и пуном уважавању УВ ПЈП,  уручио је потпредседнику Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Срђану Станковићу који је у ратним дејствима  на Косову и Метохији био један од тада најмлађих припадника Посебних јединица полиције.

У централној просторији Удружења ветерана ПЈП, почасни члан Удружења ветерана ПЈП, ћерка страдалог борца ПЈП Драгана Грујића-Грује, која је уједно и секретар Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Санела Грујић-Пејић у име захвалности, његовом преосвештенству Епископу тимочком гос. Илариону поклонила је икону Светог Јована крститеља.

У завршном делу свечаности, председник Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Игор Стојадиновић укратко се обратио речима “част и задовољство нам је што смо добили прилику да се нађемо на услузи  нашим борцима-ветераним-херојима“,након чега је свечано предао поклон икону Светог великомученика Димитрија, Младену Шипки, која ће убудуће красити централну просторију УВ ПЈП у Зајечару.  Кликом на линк, погледајте остале фотографије.

“УВЕК УЗ НАШУ БРАЋУ-ВЕТЕРАНЕ-ХЕРОЈЕ“

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…