УДАРИО ПОЛИЦАЈКУ АУТОМОБИЛОМ СЛОМИВШИ ЈОЈ НОГУ!

НСП захтева хитно пооштравање казнене политике

Током протеклих година Независни синдикат полиције је у више наврата покушавао да скрене пажњу на учесталост напада на наше колеге који су временом постајали и све бруталнији. Сваки пут смо напомињали да је напад на полицајца напад на државу и да се што пре мора пооштрити казнена политика према таквим појединцима. Нажалост, наши апели и апели министарства полиције су остали без адекватне реакције.

Најновији напад десио се јуче у Шапцу када се возач аутомобила оглушио о наређење наше колегинице издато покретима руке да стане. Без заустављања ударио је аутомобилом полицајку сломивши јој ногу од силине удара!

Ми као озбиљна и највећа синдикална организација дужни смо позивати све државне институције, јер крајње време да се предузме све што је могуће како би овакви и слични напади што пре престали, а одговор свих нас и кроз медије и јавност била таква да сви полицајци који су огледало државе и сама држава имају јасну поруку да су максимално застићени током обављања полицијских послова.

Узалуд су напори нашег министарства за што боље услове рада, безбеност и заштиту на раду, јер та борба у напред описаној ситуацији не зависи само од полиције. Полиција је свој посао урадила беспрекорно и максимално брзо а на другима је да тај посао приведу крају и да што пре овај насилник добије максималну заслужену казну у складу са законодавством, а надамо се да ће на такав начин на све остале потенцијалне насилнике деловати превентивно и потенцијално их одвраћати од таквог понашања.

Колегиници желимо брз опоравак и поручујемо да ће јој НСП увек бити на располагању као и свима вама драге колеге. То је наша дужност и обавеза, као што нам је дужност и обавеза да све ван нашег министарства позовемо да у овом конкретном случају што хитније предузму све из своје надлежности.

Председавајући председништва

  Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…