Срећан епилог приче за колеге из Прокупља – НСП ИСПРАВИО НЕПРАВДУ!

У ранијим саопштењима наводили смо неправду са којом се сусрело 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Дана 30.01.2022. године у копненој зони безбедности од стране 6 припадника ПС Куршумлија које је предводио командир полицијског одељења Роглић Југослав затечено је око 40 лица са подручја КиМ, међу којима је било наоружаних, па се може рећи и да су припадници паравојних формација, у бесправној сечи шуме. У наведеном догађају дошло је до употребе ватреног оружја од стране горе наведених лица, док су полицијски службеници испалили хице у ваздух и на тај начин их спречили у извршењу кривичног дела. Лица су се удаљила у правцу КиМ.

Састанак у Куршумлији 03. марта 2022.

После 20 дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позива начелника ПС Куршумлија Пешића и наводи да ипак треба да размисли и да се свим колегама поднесу иницијативе за покретање дисциплинског поступка за тешку повреду службене дужности, што је и учињено.

Дана 02.03.2022. године је руководство Независног синдиката полиције у саставу председавајући председништва Веселин Николић, члан Председништва Саша Димитријевић и Дејан Крстић, председник Извршног одбора Мирослав Савић, члан Извршног одбора Југослав Роглић , као и председник КЦ Прокупље Дејан Радовић,  одржало састанак у просторијама општине Куршумлија који је инициран од стране запослених у ПС Куршумлија. Истом је присуствовало 78 припадника наведене станице, као и припадници СВС и околних организационих јединица, који су пружили подршку колегама. Повод за састанак је горе  наведена интервенција. Независни синдикат полиције је тада обећао пуну подршку у решавању наведеног проблема. Више о томе писали смо на сајту.

Пошто се проблем није решио Независни синдикат полиције чију делегацију су чинили председавајући Председништва Веселин Николић, чланови Извршног одбора Југослав Роглић и Марјан Петровић, иницира и одржава састанак дана 15.03.2022. године са начелником Управе полиције  Дејаном Бојовићем. Између осталог једна од тема била је и неосновано подношење дисциплинских пријава против 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Данашњег дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позвао је све полицијске службенике и саопштио да су обустављени дисциплински поступци.

Независни синдикат полиције и овим путем показује да је борба за права запослених приоритет и да је правда увек достижна. Морамо напоменути да је поред осталог, ово још један показатељ да сарадња са послодавцем и даље иде у добром смеру, и да смо задовољни препознавањем грешке на које смо указали као синдикат. Надамо се да  до сличних ситуација више неће долазити, а ако их и буде, Независни синдикат полиције ће увек бити уз све своје чланове.

Независни синдикат полиције
портпарол
Сања Попов

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…