Срећан епилог приче за колеге из Прокупља – НСП ИСПРАВИО НЕПРАВДУ!

У ранијим саопштењима наводили смо неправду са којом се сусрело 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Дана 30.01.2022. године у копненој зони безбедности од стране 6 припадника ПС Куршумлија које је предводио командир полицијског одељења Роглић Југослав затечено је око 40 лица са подручја КиМ, међу којима је било наоружаних, па се може рећи и да су припадници паравојних формација, у бесправној сечи шуме. У наведеном догађају дошло је до употребе ватреног оружја од стране горе наведених лица, док су полицијски службеници испалили хице у ваздух и на тај начин их спречили у извршењу кривичног дела. Лица су се удаљила у правцу КиМ.

Састанак у Куршумлији 03. марта 2022.

После 20 дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позива начелника ПС Куршумлија Пешића и наводи да ипак треба да размисли и да се свим колегама поднесу иницијативе за покретање дисциплинског поступка за тешку повреду службене дужности, што је и учињено.

Дана 02.03.2022. године је руководство Независног синдиката полиције у саставу председавајући председништва Веселин Николић, члан Председништва Саша Димитријевић и Дејан Крстић, председник Извршног одбора Мирослав Савић, члан Извршног одбора Југослав Роглић , као и председник КЦ Прокупље Дејан Радовић,  одржало састанак у просторијама општине Куршумлија који је инициран од стране запослених у ПС Куршумлија. Истом је присуствовало 78 припадника наведене станице, као и припадници СВС и околних организационих јединица, који су пружили подршку колегама. Повод за састанак је горе  наведена интервенција. Независни синдикат полиције је тада обећао пуну подршку у решавању наведеног проблема. Више о томе писали смо на сајту.

Пошто се проблем није решио Независни синдикат полиције чију делегацију су чинили председавајући Председништва Веселин Николић, чланови Извршног одбора Југослав Роглић и Марјан Петровић, иницира и одржава састанак дана 15.03.2022. године са начелником Управе полиције  Дејаном Бојовићем. Између осталог једна од тема била је и неосновано подношење дисциплинских пријава против 6 полицијских службеника ПС Куршумлија.

Данашњег дана начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин позвао је све полицијске службенике и саопштио да су обустављени дисциплински поступци.

Независни синдикат полиције и овим путем показује да је борба за права запослених приоритет и да је правда увек достижна. Морамо напоменути да је поред осталог, ово још један показатељ да сарадња са послодавцем и даље иде у добром смеру, и да смо задовољни препознавањем грешке на које смо указали као синдикат. Надамо се да  до сличних ситуација више неће долазити, а ако их и буде, Независни синдикат полиције ће увек бити уз све своје чланове.

Независни синдикат полиције
портпарол
Сања Попов

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…