Саопштење за чланове НСП и остале запослене у МУП-у који су поднели захтев за солидарну помоћ

Данас је Комисија фонда за солидарну помоћ одржала је састанак са почетком у 09,30 часова у саставу:

– Начелник Одељења за зараде и бенефиције Андријана Шљивић (напустила састанак у 12.20 часова због своји службених обавеза).

– Пуковник полиције Јаковљев Срђан – главни координатор Кабинета министра

– Чланови комисије, члан Председништва НСП Милан Марковић

– Виши полицијски сарадник Владимир Арсић – шеф Одсека за финансијску контролу и праћење, Сектор за материјално финансијске послове

– Младен Калања – Одељење за развој запослених и организације

– Присутна административно-техничка лица, Катарина Брадић, Милена Максимовић, Александра Обрешки и Вукашин Вукаиловић.

На почетку састанка Андријана Шљивић нас је обавестила да је до 05.11.2021.године укупно примљених захтева  за солидарну помоћ по основу рођења детета пристигло 1181 захтева, од којих је одрађено основаних 1108 захтева,  неоснованих 37, за 8 захтева је тражена допуна и у раду 28 захтева.

Солидарна помоћ по основу смрти примљено 1.599 предмета а урађено 1.476, неоснованих 41 а 31 чека допуну и у раду 51.

Комисија је изнела податак да 6 захтева по свим основама из 2020. године није решено и тражена је допуна, међутим исти нису примили доставнице, где ће се у наредном периоду покушати извршити достава ради допуне предмета преко организационе јединице.

Комисија је данас констатовала да евидентирање рањених и погинулих није у надлежности комисије, већ Сектор за људске ресурсе.

Комисија је данас констатовала да је у 2021.години одобрено 17 стипендија за основну школу у износу од 4.000,00 динара, 17 стипендија за средњу школу у износу 5.000,00 динара, 163 стипендија за факултет у износу од 6.000,00 динара, један вртић у висини стварног трошка, 17 новчаних помоћи за уџбенике  по 14.000,00 и 17 новчаних помоћи по 18.000,00 дианар, помоћ за прибор деци  добило је 34 деце за лаптопове и мобилне телефоне и новчана помоћ поводом Дана полиције 621 по 50.000,00 динара.

Комисија је на данашњем састанку одрадила укупно 49 предмета по основу дуже и теже болести и рехабилитације, од чега су 29 захтева основана, 20 неоснованих захтева  и непотпуних.

Комисија је завршена у 10,40 часова.

Члан Председништва

Милан Марковић

Слични Постови

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…
МУП о хапшењу припадника “Балканског картела“: Заплењено 2,7 тона кокаина, пола милиона евра…

МУП о хапшењу припадника “Балканског картела“: Заплењено 2,7 тона…

У акцији коју су предводили припадници МУП Србије, заједно са Јавним тужилаштвом за организовани криминал и БИА и координацији са Европолом…
Потписан Споразум о продужењу важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике на још годину дана

Потписан Споразум о продужењу важења Посебног колективног уговора за…

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је данас са представницима два репрезентативна синдиката, Независног синдиката полиције и Полицијског синдиката Србије, Споразум…