САОПШТЕЊЕ

Дана 06.02.2022.године од стране  власника СУР „Краљ екстра“Крагујевац, који је више пута процесуиран због вређања, ометања или напада на полицијске службенике, поново је извршен напад на полицијског службеника ПУ Крагујевац ван службене дужности, који је покушавао да спречи иживљавање и малтретирање од стране наведеног лица над гостима СУР „Краљ екстра“Крагујевац, при чему је полицијски службеник пред више лица грубо вређан речима увредљиве садржине од стране власника локала, након чега је полицијски службеник добио два ударца затвореном шаком у пределу главе од стране власника локала, не обазирући се на присуство великог броја грађана који су посматрали догађај.  Такође, власник локала је полицијском службенику упутио озбиљне претње“Има да те бијем где год да те видим“ уз псвоку „мајке памдурске“.

Правовременом реакцијом Полицијске управе Крагујевац и Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу насилнику је одређено задржавање, а након тога одређен је и притвор.

Апелујемо на Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу, као и на Основни суд у Крагујевцу, да предузму све мере како би се насилник адекватно казнио, и како би се кроз генералну и специјалну превенцију извршио утицај на учиниоце и потенцијалне учиниоце и исти кроз високу казну застрашили од будућих напада на полицијске службенике.

У супротном, неадекватном казненом политиком на најгрубљи начин се подржава напад на полицијске службенике, угрожава сигурности и безбедности истих, као и чланова њихових породица, и даје препорука да полицију слободно можете тући без икаквих адекватних законских санкција.

Овом приликом похваљујемо и полицијског службеника ПУ Крагујевац који је ван службене дужности реаговао онако како  Закон и морал налажу, и показао да лична храброст полицајца вреди много више него обележја која носимо, иако је знао да то може да има по њега штетне последице.

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…