САОПШТЕЊЕ

Дана 06.02.2022.године од стране  власника СУР „Краљ екстра“Крагујевац, који је више пута процесуиран због вређања, ометања или напада на полицијске службенике, поново је извршен напад на полицијског службеника ПУ Крагујевац ван службене дужности, који је покушавао да спречи иживљавање и малтретирање од стране наведеног лица над гостима СУР „Краљ екстра“Крагујевац, при чему је полицијски службеник пред више лица грубо вређан речима увредљиве садржине од стране власника локала, након чега је полицијски службеник добио два ударца затвореном шаком у пределу главе од стране власника локала, не обазирући се на присуство великог броја грађана који су посматрали догађај.  Такође, власник локала је полицијском службенику упутио озбиљне претње“Има да те бијем где год да те видим“ уз псвоку „мајке памдурске“.

Правовременом реакцијом Полицијске управе Крагујевац и Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу насилнику је одређено задржавање, а након тога одређен је и притвор.

Апелујемо на Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу, као и на Основни суд у Крагујевцу, да предузму све мере како би се насилник адекватно казнио, и како би се кроз генералну и специјалну превенцију извршио утицај на учиниоце и потенцијалне учиниоце и исти кроз високу казну застрашили од будућих напада на полицијске службенике.

У супротном, неадекватном казненом политиком на најгрубљи начин се подржава напад на полицијске службенике, угрожава сигурности и безбедности истих, као и чланова њихових породица, и даје препорука да полицију слободно можете тући без икаквих адекватних законских санкција.

Овом приликом похваљујемо и полицијског службеника ПУ Крагујевац који је ван службене дужности реаговао онако како  Закон и морал налажу, и показао да лична храброст полицајца вреди много више него обележја која носимо, иако је знао да то може да има по њега штетне последице.

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…