Одржан састанак НСП и начелнице СЉР Драгане Трајковић

Данас је у Београду у згради СИВ-а 2 одржан састанак председавајућег председништва НСП Бранка Борића са сарадницима и начелнице Сектора за људске ресурсе Драгане Трајковић са сарадницима.

На почетку састанка председавајући НСП Борић је упознао присутне о стању у синдикату, а потом и питањима са којима се сусрећу запослени у министарству. 

Шта по новој систематизацији запослени на управним пословима могу да очекују у вези повећања зарада.

Начелница је одговорила да на снази остаје тренутно стање и договор око следећег линеарног повећања зарада за припаднике жандармерије и полицијске бригаде док за остале запослене на управним пословима коефицијент остаје исти.

На питање хоће ли бити пронађен модел и каква ће бити одлука у вези исплате путних трошкова у наредном периоду, обзиром да је Закон о раду јасан по том питању

Начелница је одговорила да радна група већ делује по том питању. По њеним сазнањима око 140 полицијских службеника МУП-а  је добило сагласност након изјашњења за одлазак у подручну полицијску управу по месту пребивалишта. Једном броју запослених из ПУ за град Београд биће омогућено да раде у месту пребивалишта.

Питање униформе и њеног обнављања

Начелница Трајковић је рекла да је према њеним сазнањима уредба по том питању у изради и да ће иста бити прослеђена синдикатима.

Што се тиче дописа у вези физичко-моторичких способности полицијских службеника, НСП је пренео примедбе чланова по питању старосне границе за Куперов тест која би по њима требало да буде нижа

Тестови ће се и даље радити без ограничења на године и тај став остаје на снази.

НСП је изнео и став да су дневнице ниске

Дневнице су одређене на државном нивоу, тако да то питање није у надлежности МУП-а. Што се тиче припадника ИЈП-а, увећава се проценат плате на основу броја ангажовања и по том питању се за сада ништа неће мењати. 

Решавање статуса запослених на привремено повременим пословима

Начелница се сложила да сви који раде у том статусу дуже од две године, требало би да добију стални радни однос и да ће се и то питање решавати у наредном периоду.

Председавајући Борић је изнео запажање са терена по коме се у неким случајевима крши спровођење ПКУ-а

МУП је организовао радну групу која проверава стање на терену и вођења евиденција по овом питању

Представници Независног синдиката полиције су изнели неколико примера по којима се може уштедети буџет МУП-а. Јендо од њих је и питање увођења личне одговорности руководилаца уместо колективне, на шта смо годинама уназад предлагали послодавцу увођење те мере

Начелница је рекла да је то питање врло важно и да ће се убрзо решавати управо на тај начин. 

Прелазак запослених у аналитици у Дирекцију полиције и њихов статус

Начелница је рекла да ће Управа за аналитику бити убудуће у надлежности дирекције полиције, а статус запослених са ПД на ОСЛ ће се појединачно разматрати.

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…