Мијаиловић стајао по страни док су му вређали и провоцирали колеге

Најоштрије осуђујемо бахато понашање и нападе на припаднике полиције од стране појединих политичара и протестаната који су синоћ насилно упали у зграду РТС-а.  Шутирање, пљување, провоцирање и вређање које су трпели полицајци од разуларене гомиле, која је демолирала просторије и покушала да линчује новинаре и друге на телевизији, витлајући чак и моторном тестером, је ван сваке памети.

Полицајци су и овог пута били на висини задатка и показали изузетну професионалност и решивши ситуацију на миран начин. Подсетили би јавност и да су се у бројним европским земљама овакве ситуације решавале сузавцима, пендерецима и воденим топовима, чему српска полиција наравно није прибегла.  Надамо се да ће Вељко Мијаиловић и његов Полицијски синдикат Србије бар једном показати трунку бриге за полицајце и да ће утицати на своје колеге политичаре Обрадовића и Ђиласа да престану да покушавају да изазову сукобе грађана са полицијом.  Тек неколико сати пре синоћњег хулиганског јуриша, Мијаиловић је са својом пријатељицом Јеленом Анасоновић испред зграде МУП-а театрално позивао да се дође на Ђиласове протесте и блатио припаднике полиције. Док су се синоћ припадници полиције презнојавали покушавајући да заштите новинаре и остале раднике РТС-а, смире ситуацију и изведу мирно протестанте који су дивљали, Мијаиловић се изгледа сакрио у мишију рупу.

Оставио је наравно полицајце на цедилу и подржао протестанте да шиканирају и нападају наше колеге, јер су му као и увек интереси полицијских службеника небитни. Имао је преча посла, морао се побринути да буду задовољени интереси његових ортака политичара. Зато данас молимо Мијаиловића. Ниси се истакао у борби за синдикална права полицајаца, али ако си икад и био полицајац могао би бар да разговараш са својим политичарима и утичеш да прекину са  хушкањем својих присталица на полицајце. И то хушкањем на полицајаце који раде свој посао професионално, у складу са законом и у интересу грађана.

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…