Мигрант напао полицију у Малом Зворнику

Независни синдикат полиције се већ огласио поводом напада на полицијске службенике ПС Чукарица дана 06.11.2021.године. Међутим истог дана на подручју Републике Србије десио се још један напад на полицијске и то у Малом Зворнику где је једно лице, мигрант, напало полицијског службеника који је предузимао мере према њему.

Наиме, у току дана 06.11.2021.године полицијски службеници ПС Мали Зворник су преузели једно лице-мигранта са граничног прелаза и након поступања према њему исти је напустио службене просторије ПС Мали Зворник. Недуго затим власници два локала у Малом Зворнику пријавили су провале у наведене локале, којом приликом је отуђен новац, где су након предузетих мера потраге на терену полицијски службеници лоцирали једно лице којом приликом је установљено да је у питању исто лице тј.наведени мигрант који је извршио провале и где му је приликом прегледа пронађен отуђени новац. Обзиром да је лице пронађено на обали реке чим му је пронађен новац исти је дохватио камен са земље и њиме кренуо у напад на полицијског службеника Д.Г. који је успео да избегне напад и савлада лице, задобивши мање повреде. Након тога лицу је одрђено задржавање и биће предат надлежном Јавном тужиоцу због кривичног дела Напад на овлашћено службено лице.

Оваквих и сличних напада је све чешће, а нашим колегама из ПС Мали Зворник и овог пута дајемо пуну подршку и стојимо им на располагању увек и на сваком месту. У последњих неколико година услед сложене безбедносне ситуације на нашим границама и подручје државне границе према БиХ захваћено је актуелном мигрантском кризом тако да је безбедносна ситуација у којој наше колеге из Малог Зворника обављају своје редовне послове додатно отежана великим приливом миграната.

Увек уз чланове и све запослене.

Ваш Независни синдикат полиције.

Председавајући председништва НСП

Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…