ЛАКШЕ ДО ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА: МУП продужио радно време, грађани ће моћи да долазе и недељом

Грађани ће од данас лична документа моћи да изваде сваког радног дана од 7.30 до 20 сати у свим полицијским управама и полицијским станицама док ће Полицијска управа Нови Сад радити од 7.30 до 21 сат. У МУП-у истичу да су продужили радно време због великих гужви на шалтерима.

Због повећаног интересовања грађана за издавање личних докумената Министарство унутрашњих послова предузело је низ организационо-техничких мера у циљу повећања брзине и ефикасности обављања тих послова, поручују у МУП-у.

– Од 13. јула 2021. године радно време у свим полицијским управама и полицијским станицама ће бити продужено, од 7.30 до 20 часова, док је у Полицијској управи Нови Сад продужено до 21 час – наглашавају у МУП-у.
Радно време суботом

Такође, како кажу, организован је и рад суботом од 7.30 до 15.30 часова, а у Полицијској управи Нови Сад од 7.30 до 21 час, док је у Полицијској управи за град Београд (Управи за управне послове Љермонтова 12а) од 7.30 до 20 часова.

Новина је и продужено радно време за пријем и уручење докумената на територији Полицијске управе за град Београд, радним данима од 7.30 до 20 часова, као и суботом од 7.30 до 15.30 часова у полицијским испоставама Борча (ПС Палилула), Бели поток (ПС Вождовац) и Батајница ( ПС Земун).

Што се тиче пријема и уручења докумената, од сада је омогућено и недељом и то у Полицијској управи за град Београд ( Љермонтова 12а и СИВ-3) као и у Полицијској управи Нови Сад од 7.30 до 15.30 часова.

Ангажовано 243 службеника

Како би се посао брже и ефикасније обављао, из других линија рада на обављању послова пријема захтева за издавање личних докумената и уручења докумената ангажовано је 113 униформисаних полицијских службеника и 130 службеника из других сектора Министарства унутрашњих послова.

Такође, у процедури је продужење рада на одређено време и пријем нових службеника на управним пословима за 109 особа. У току је поступак замене информатичке опреме за обављање управних послова као што су рачунари, скенери, скенери отисака прстију, читачи пасоша и друго.

-Министарство унутрашњих послова, као и до сада, чини све како би грађани добили лична документа у складу са законским роком, упркос великом броју захтева. Због тога, апелујемо на грађане да воде рачуна о роковима важења личних докумената и на време поднесу захтеве за њихову замену – поручују у МУП-у.

Извор: Blic.rs

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…