КЦ Нови Пазар:Поново се пласирају лажне вести и инфомације по одређеним интернет порталима о полициским службеницима ПУ Нови Пазар

Дана   01.04.2023.године око 22.00 часова у  Ул. Миодрага Коматине у Новом Пазару дошло је до туче измеу Р.Р.(49)   и М.С.(44) , једно од наведених лица задобило је повреде у тучи,пол.службеници ПУ Нови Пазар су предузели све потребне мере и радње  где је утврђено да је најпре дошло до свађе а затим и до туче напред наведених лица који су иначе комшије .У вези догађаја је упознато  надлежно тужилаштво  у Новом Пазару и лица су процесуирана у складу са законом.Поједини медији су изнели нетачне и   непроверене информације изневиши на својим порталима  да је Р.Р. претукао полицијски службеник из ПУ Нови Пазара.

У последње време  све чешће и тенденциозно поједини медији износе у  у јавност непроверене и нетачне информације на рачун  појединих припадника  МУП-а,у вези чега се Независни синдикат полиције и раније оглашавао, а и  није први случај  да се баш у Новом Пазару, у кратком временском периоду пласирају овакве и сличне  дезинформације у медије .На тај  начин се урушава углед  припадника ПУ Нови Пазар,где због таквог ширења нетачних информација долази до узнемирења  јавности  а  полицијски службеници који апсолутно никакве везе немају са догађајима представљају као бахати и непрофесионални.

Медијске слободе су пре свега засноване на СЛОБОДИ ИЗРАЖАВАЊА и имају за циљ да омогуће правовремено и истинито информисање.Поставља се питање ширине те слободе и да ли медији одговарају за неистинитост вести?????

Постоји одговорност за изношење неистинитих информација  која је  усмерена на заштиту појединца  о коме се ради у вести који има право надокнаде штете,док друштво нема право колективне заштите од манипулације .Лажна вест се може пласирати намерно или грешком,у овом случају очигледно да се ради о намерном изношењу дезинформација.

Независни синдикат полиције најоштрије осуђује иношење оваквих и сличних  информација у јавности  на рачун наших чланова и колега , чиме се покушава приказати да је   руководство ПУ Нови Пазар  неспособно да води полицијску управу и  на тај  начин  да се изврши нека врста дестабилизација система ,а што највише одговара лицима из кримогене средине.

Нови Пазар  је безбедан град  ,за разлику од неког ранијег периода када су на улицама били чести  обрачуни криминалних група ,а у свему томе  су најзаслужнији полициски службеници ПУ Нови Пазар на челу  са  начелником  ПУ Нови Пазар Нермином Љајићм ,којима руководство Независног синдиката полиције КЦ Нови Пазар  даје пуну подршку у даљој бориби против криминала.

Независни синдикат полиције
Руководство КЦ Нови Пазар

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…