Истином до правде!

Ванредном скупштином 13.07.2022. године у Сремској Митровици, храбра и одговорна 34 делегата упркос великим притисцима, ометању у раду и психолошкој тортури, својим гласом јасно су далa подршку комплетно новим органима и телима у Независном синдикату полиције и тиме ставили тачку на рецидиве прошлости.

Још током одржавања скупштине, јасно је било као дан да смењено старо руководство под директним утицајем унутрашњих и спољних фактора неће мировати и да ће, свесни да су у мањини, не бирајући време, место и сва остала средства покушати да оспори легитимност, успори и отежа рад новоизабраном руководству Независног синдиката полиције.

Доказ гласања очигледне већине од 34 делегата


Припадници старог руководства, дан пре одржане скупштине свесни чињенице да немају већину за предстојећу скупштину, припремају и кривотворе акт обавештења  ка Министарству унутрашњих послова Р.Србије број:143-07/22 (којим јасно као дан фингирају да су одржали скупштину на којој су само изабрали нове чланове председништва), а који је дана 13.07.2022. године још током одржавања легитимне скупштине једна од радница секретаријата, предметни акт предала на писарници СИВ 2, о чему постоје неупитни докази.

УЗУРПАЦИЈА ПРОСТОРИЈА, ТЕХНИКЕ, КРИВОТВОРЕЊЕ ПЕЧАТА…

Од самог старта од стране отргнутих појединаца, насилно и противправно заузете су централне просторије уз незаконито коришћење људских и техничко-информатичких ресурса уз кривотворење и израду печата који уопште нису предвиђени и утемељени СТАТУТОМ Независног синдиката полиције. У централним просторијама, такође противправно је уграђен систем видео надзора чиме је онемогућено несметано коришћење просторија, намењених за рад новоизабраног председништва, генералног секретара, чланова извршног одбора и осталих радних тела синдиката. Новоизабрано руководство поводом тога предузело је све законом прописане мере и радње те су поднете одговарајуће кривичне пријаве против појединаца, како би се спречила могућност покушаја ометања рада и функционисања синдиката али дефинитивно то није успело, да спречи појединце да се дозову памети и прекину са константним урушавањем угледа синдиката.

 

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД

Легално и легитимно изабрано руководство на челу са председавајућим председништва Милорадом Милутиновићем и председником скупштине Маријом Богићевић, поштујући законом прописану процедуру, након одржане ванредне скупштине, дана 14.07.2022.године врши достављање званичне целокупне скупштинске документације са свим донетим одлукама Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, где нам предметно министарство актом број:110-00-490/2017-02, доставља Потврду о упису у регистар синдиката под бр.15258. Са друге стране, отргнути појединци видевши правну неутемељеност и дефинитивни пораз, покушавају у пар наврата дрским и безобзирним понашањем да насилно са фингираном и фиктивном документацијом изврше увођење у регистар синдиката код Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања али им то не успева.

ОДБИЈЕНИ ПРЕДЛОЗИ ТУЖИОЦА КАО НЕОСНОВАНИ


Револтирани очигледним поразом, поједицни подношењем тужби отпочињу парничне поступке са циљем оспоравања Одлука садржаних у Записнику са ванредне скупштине одржане у Сремској Митровици дана 13.07.2022, године, где достављањем фиктивне и фингиране документације о некој одржаној њиховој скупштини, успевају да на тренутак доведу у правну заблуду судске органе, међутим кроз жалбени поступак, Виши суд у Београду, дана 30.01.2023. године,  доноси Решењем којим се одбија као неоснован предлог тужиоца да се одреди привремена мера којом би се обуставила од извршења одлуке садржане у Записнику са одржане ванредне Скупштине. Након тога, нови појединац, поново довођењем у правну заблуду судске органе, покреће спор, где  Виши суд у Београду, доноси  тренутне делимичне привремене мере на које легитимно изабрано руководство поново улаже правни лек. Отргнути појединци тренутне привремене мере уз коришћење одређених медија помпезно проглашавају неком својом пировом победом.  Донето решење о привременој мери, нелегитимни појединци користе за своју личну промоцију, доводећи чланство, послодавца и правне субјекте у стање правне заблуде и тиме почињу да причињавају директну штету свим

ЗАКЉУЧАК

За све чланове синдиката једина и права истина је да је отргнути појединац покренуо судски спор парничне природе, којим жели да се оспори наша легитимност и ту нема ничег спорног јер је сваком грађанину то законом дозвољено. У предметном судском поступку који се тренутно води, нашу легитимност доказујемо као умешачи у поступку и напомињемо да је отпочетим саслушањем председника скупштине Марије Богићевић отпочео поступак извођења доказа о нашој лигитимности, а обзиром да је покренуто више поступака оспоравања наше легитимности, наш правни тим је тражио спајање свих поступака у један јер је сврха свих поступака истоветна и односи се на исту ствар оспоравање наше легитимности.

Једно и једино легитимно председништво Независног синдиката полиције

Овом приликом поручујемо отргнутим појединцима, да своју легитимност доказујемо  у оквиру правног система наше државе и за то нам нису потребни наручени текстови и реклама у медијима.

Вашим лажима и обманама, полако али сигурно долази крај.

ИСТИНОМ ДО ПРАВДЕ!

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…