Допис министру поводом најаве о здравственој заштити запослених

Независни синдикат полиције јуче је упутио допис министру полиције Александру Вулину у коме поред осталог предлаже да свака ПУ у свом саставу има запосленог доктора и медицинског техничара. Допис можете прочитати у целости у наставку текста.

Поштовани,

Поводом Ваше најаве да ће у наредном периоду, поред борбе за што боље услове рада запослених, посебна пажња бити посвећена и додатној специфичној здравственој заштити запослених и одржаног неформалног састанка представника НСП са др Слађаном Антонијевић, а у циљу подизања специфичне здравствене заштите запослених на виши ниво, борбе за боље услове рада и животни стандард запослених у Министарству, Независни синдикат полиције  упућује следећу:

ИНИЦИЈАТИВУ

Да у складу са потребом свих Полицијских управа, да у свом саставу имају и запосленог доктораи медицинског техничара из оправданих разлога, који се тичу потребе физичке обуке, извођења гађања, извођења разних облика наставе, обављања појединих редовних задатака и др. које итекако захтевају присуство лекара, а које су у досадашњем периоду руководиоци на разне начине ангажовали преко виших инстанци МУП-а или из цивилног сектора, размотре могућност попуне свих ових радних места у свим организационим јединицама које имају оправдане разлоге, пре свега у седиштима Полицијских управа, чиме би се дао значајан допринос и додатно унапредила здравствена заштита запослених, пре свега у превентивном, чиме би се додатно ојачали капацитети Министарства улагањем у људске ресурсе, а уједно смањили и трошкови у буџету.

Такође, поред наведеног препознат је и проблем одлива кадрова у овој струци из МУП-а, с обзиром на стручност и пре свега не тако велика примања, ови кадрови су јако интересантни другим здравственим установама како државним тако и приватним клиникама, које са јачим и повољнијим финансијским понудама привлаче раднике из ове струке из редова МУП-а и исти напуштају наше редове.

У складу са тим Независни синдикат полиције даје предлог послодавцу, да у циљу изналажења решења овог проблемаразмотри и изнађе могућност,да у циљу задржавања постојећих кадрова у овој струци, размотри могућност додатног побошљања финансијских услова те категорије запослених, кроз евентуално повећање коефицијента плате или на други начин, а све у циљу стварања стручних кадрова, побољшања здравствене заштите запослених, бриге о кадровима и унапређењу самог Министарства унутрашњих послова.

С поштовањем,

Председавајући Председништва
Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…