“ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ“: У ЗАЈЕЧАРУ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “СРЦЕМ ПРОТИВ НАТО АГРЕСИЈЕ“

Поводом обележавања 23. године од  почетка “НАТО АГРЕСИЈЕ“,  Удружење ветерана ПЈП, Независни синдикат полиције и Херојска 549.Моторизована бригада “Цар Душан силни“, са техничким суорганизатором Народном позориште тимочке крајине-центар за културу “Зоран Радмиловић“ у Зајечару,  организовали су дводневну манифестацију “СРЦЕМ ПРОТИВ НАТО АГРЕСИЈЕ“.

I ДАН

Дана 23.03.2022. године у времену од 09,00 до 13,00 сати у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар а у стручној реализацији Завода за трансфузију крви из Ниша спроведена је акција добровољног давалаштва  крви.

II ДАН

Дана 24.03.2022. године:

-у времену од 10,00 сати од стране организационог одбора дочекане су званице и делегација у седишту Полицијске управе у Зајечару. У уводном делу госте су поздравили испред организационог одбора представник Удружења ветерана ПЈП Младен Шипка, испред Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Игор Стојадиновић и начелник Одељења полиције, потпуковник полиције Светислав Николић који се обратио присутнима “Захваљујем се организаторима што су успели да реализују ову манифестацију  која нас  подсећа на тужне успомене из прошлости. Оваква окупљања су битна да нас подсете шта смо преживели, а када знамо ко смо и шта смо све прошли, градићемо бољу будућност. Похвалио бих организаторе у име начелника ПУ Зајечар, генерала полиције Богољуб Живковић,  за све оно што су припремили како би се ова манифестација одржала. Морам да нагласим да је Полицијска управа Зајечар увек на располагању  свима шта год буде требало“.

Након указнаог гостопримства , одржана је церемонија полагања венаца и цвећа на спомен обележје испред Полицијске управе у Зајечару, од стране делегација:

 1. Удружења ветерана ПЈП;
 2. Незавсиног синдиката полиције;
 3. Херојске 549. моторизоване бригаде-Цар Душан силни;
 4. Полицијске управе у Зајечару;
 5. Зајечарског управног округа;
 6. Град Зајечар;
 7. Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида;
 8. Организација резервних војних старешина и
 9. Чланови породица погинулих припадника полиције.

-у времену од 12,00 сати у храму “Рођења Пресвете Богородице“  у Зајечару од стране свештенства Епархије тимочке одржан је парастос свим погинулим припадницима  36. Одреда ПЈП на подручју АП КиМ.

-у времену од 13,00 сати у НАРОДНОМ ПОЗОРИШТЕ ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ-ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ “ЗОРАН РАДМИЛОВИЋ“ У ЗАЈЕЧАРУ, одржана је академија.

На академији присутним званицама обратили су се организатори предметне манифестације:

 1. представник Удружења ветерана Посебних јединица полиције, пензионисани потпуковник полиције и заменик команданта 36.Одреда ПЈП, Младен Шипка;
 2. представник Херојске 549. моторизоване бригаде “Цар Душан Силини“, Жељко Поповић;
 3. председник Извршног одбора Незавсиног синдиката полиције Мирослав Савић и
 4. председник Координационог центра Зајечар Независног синдиката полиције Игор Стојадиновић.

Након официјалног дела, представници Удружења ветерана ПЈП, за изузетан доринос, помоћ и подршку удружењу,  свечано су уручене плакете:

-Општини Бољевац,

-Граду Зајечару;

-Независном синдикату полиције КЦ Зајечар;

-Епархији тимочкој,

-Народном позоришту тимочке крајине-центар за културу “Зоран Радмиловић“ у Зајечару,

-Специјалној болници у Гамзиградској бањи;

-Спeцијалистичко-радиолошкој ординацији ’’Med scan Tadić dijagnostik’’ Зајечар;

– Спeцијалистичко-радиолошкој ординацији “Magnet Medic’’Ниш;

-Поликлици “Паунковић“ Зајечар и

-Специјалитичкој ординацији “Alfacor’’ Књажевац.

Представницима општина Сокобања, Кладово и Књажевац предвиђене плакете биће накнадно уручене из разлога оправданог одсуства њихових представника на предметној манифестацији.

Датом приликом организациони одбор уручио је и захвалнице за помоћ и подршку у организацији манифестације:

 1. Црвеном крсту у Зајечару,
 2. Економској школи у Зајечару;
 3. Делта аграру, РЈ Зајечар и
 4. Хајникену Србија.

Након академије од стране председник управног одбора Удружења ветерана ПЈП Далибора Королије у фоајеу позоришта свечано је отворена изложба фотографија полицијског ангажовања на одбрани суверенитета и државног интегритета Републике Србије и поставка погинулим припадницима полиције и војске “СЛАВА ПАЛИМ ХЕРОЈИМА“. У оквиру поставке, изложена су одликовања и ордени припадника полиције са подручја Тимочке крајине као и униформе са припадајућом опремом припадника у раздобљу од Посебних јединица милиције до Посебних једница полиције.

ЈЕДИНСТВЕНА ПОРУКА КОЈА ЈЕ ПОСЛАТА СА ПРЕДМЕТНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ЈЕ

“ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ,

СЛАВА ХЕРОЈИМА,

ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР

“СРЦЕМ ПРОТИВ НАТО АГРЕСИЈЕ“

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…