Ванредна ситуација због пожара на Мокрој Гори

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије на Мокрој Гори, 2. август 2021.

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић изјавио је да ватрогасци-спасиоци, са Хеликоптерском јединицом, настављају са гашењем пожара на Мокрој Гори на западу Србије и покушавају да спрече његово ширење.

Чаушић је рекао да тренутно нема угрожених домаћинстава и да ватрогасци већи део пожара, са три стране, држе под контролом, уз напомену да се ради на успостављању контроле на најнеприступачнијем делу терена.

Он је навео да су на гашењу пожара ангажована 132 ватрогасца-спасиоца са 42 возила, припадници Хеликоптерске јединице са четири летелице, као и 25 припадника Специјализоване јединице цивилне заштите и 16 добровољних ватрогасних друштава.

Чаушић је рекао да је пожар избио 1. августа око 17 часова, и да се због јаког и врелог ветра брзо проширио, због чега је на територији Мокре Горе 2. августа проглашена ванредна ситуација.

Према његовим речима, тренутно пожар захвата више од 100 хектара, с тим да је са три стране окружен, а на неприступачном делу се очекује да ће допринос дати Хеликоптерска јединица.

„У случају да не дође до неких екстремних услова, надам се да идемо ка повољном решењу“, рекао је вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације.

Чаушић је навео да ће узрок пожара бити накнадно утврђен и апеловао на све да буду опрезни приликом боравка у природи, а нарочито да не бацају опушке цигарета.

Мокра Гора налази се на граници између планина Тара и Златибор и на граници Србије и Босне и Херцеговине.

Извор: Slobodnaevropa.org

Слични Постови

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на овогодишњем  семинару на Тари

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на…

Данас је на Тари у хотелу Оморика одржан семинар Независног синдиката полиције КЦ Шабац на коме је присуствовало 16 председника синдикалних…
НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке својим колегиницама и колегама

НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке…

У радној недељи која је иза нас, представници Независног синдиката полиције КЦ Зајечар наставили су по свом устаљеном плану и програму…
Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Јуче је у Београду у згради МТС Бизнис центра одржан састанак функционера ове компаније и представника Независног синдиката полиције. Шеф службе…