Удруживање са Синдикатом косовске полиције и притисци на МУП и државу БРУКА И СРАМОТА У ИТАЛИЈИ!

Није тајна да је Независни синдикат полиције након прошлогодишње Скупштине подељен на два дела и чека одлуку суда ко је легитиман представник синдиката. То није толико неубичајено и далеко од тога да смо једини синдикат и организација уопште, која се нашла у пат позицији. Док је наша страна којом је председавао Милорад Милутиновић, а од недавно на његово место дошао Бранко Борић, мирно чекала расплет пред судским органима, супарничка страна предвођена Дејаном Стојиљковићем се бавила свим могућим махинацијама у намери да одустанемо од борбе, свесни да су право и правда на нашој страни и да им не одговара чекање пресуде.

Невероватне су акције које су ове колеге предузимале, неретко ван граница закона, али нисмо хтели јавно о томе да пишемо да не би беспотребно узнемиравали чланство. Ипак, вести које су јуче дошле до нас су прешле све мере и границе.

Самозвани председавајући НСП Дејан Стојиљковић и самозвани члан председништва Ненад Цветковић су отпутовали у Италију на састанак ЦЕСП-е (Европски савез полицијских синдиката) где им је усвојен захтев за поновно чланство у ову организацију. И шта је сада ту толико спорно?

Прво, њихов захтев за пријем је усвојен истовремено са захтевом за пријем Синдиката косовске полиције! Истина, статус овог синдиката је у својству посматрача без права гласа. Међутим, поставља се питање до када. Да ли неко стварно очекује да ће се тиме руководство Синдиката косовске полиције задовољити или ће пре или касније тражити пуноправни статус. То овој двојици самозваних представника НСП-а очигледно није сметало. Њима на част, али знајте поштовани чланови, да они и вас тамо представљају и да о вашем трошку седе са људима са којима то не би смели, било да ови имају право гласа или не. Бар ми верујемо да је тако.

У другом реду лево Стојиљковић и десно Цветковић
У другом реду лево Стојиљковић и десно Цветковић

Независни синдикат полиције је годинама био члан ЦЕСП-е док није одлучено да је уплаћивана чланарина несразмерна бенефитима које има од ове организације, и одлуком 2014. године, престали смо да плаћамо чланство и самим тим смо престали и да будемо њихови чланови.

Не треба да превише чуди то што Стојиљковићу, Цветковићу и осталој клики која руководи нелегитимном фракцијом НСП-а не смета сарадња са Синдикатом косовске полиције, ако имамо у виду можда још срамотнији податак о њиховом деловању. 

Захваљујући појединим људима из њихових редова, а који очигледно ипак имају образа и савести и којима се такође ни мало не свиђа ово продавање вере за вечеру, дошли смо до документа по коме је у јулу прошле године ова нелегитимна страна НСП-а тражила помоћ од ЦЕСП-е али осталих европских институција, како би били заштићени од „притиска који трпе“ од министра МУП-а РС, председника државе и Владе Србије.

Да не буде забуне, ово је наводно писано након прошлогодишње скупштине НСП, зато је потписник Саша Димитријевић претходник Дејана Стојиљковића.

Ти људи од прошле године када је дошло до спора између нас и њих, до данас користе све могуће бенефите у овој ситуације, чак и значајније од нас. Користе централне просторије синдиката у СИВ-у 2, иако би смо морали подједнако да имамо то право. 20 њихових функционера несметано користи пун фонд плаћеног одсуства сваки месец. А поред 5 аутомобила МУП-а које користе за своје потребе, један су добили управо за путовање у Италију где су ишли да траже помоћ и жале се на послодавца који им је то омогућио?! Ни стида ни срама!   

На вама, члановима ове фракције, је да одлучите хоћете ли и даље својим новцем путем чланарина финансирати путовања по Европи и уједињавање ваших функционера и са црним ђаволом ако треба, а све зарад личне користи? 

А што се тиче надлежних у министарству, сада када имате чињенице о томе да им практично помажете у притисцима ка министру и МУП-у целини, надамо се да ћете још једном размислити о бенефитима које им пружате. Сваке евентуалне спорове решаваћемо у нашој кући а не по иностранству, а посебно нам не пада на памет да се удружујемо са тзв. косовским синдикатима у борби против сопствених институција и државе.

Бранко Борић као и остало легитимно руководство НСП-а ће и даље мирно чекати расплет пред судским органима.

Независни синдикат полиције
Председавајући председништва
Бранко Борић

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…