Стефановић и Лукић потписали Посебан колективни уговор за полицијске службенике

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председавајући Председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић потписали су данас у Београду Посебан колективни уговор за полицијске службенике (ПКУ) који ће ступити на снагу у наредна два дана.

„Нови колективни уговор пружиће неке нове могућности запосленима. Овај документ је и показатељ како заједничким радом са представницима синдиката, кроз озбиљан и одговоран приступ можемо доћи до резултата“, рекао је Стефановић након потписивања ПКУ.

 

Министар је указао да су преговори око Посебног колективног уговора били прилика да се размотри све оно што је урађено у претходном периоду, али и да се види шта је то ново што може да се учини за запослене, не нарушавајући буџет Републике Србије, а истовремено показујући бригу о људима.

„Наш задатак у претходној години био је да омогућимо да полицајци добију нову опрему, возила и униформе“, рекао је Стефановић и подсетио да су запослени у Министарству унутрашњих послова добили и „Картицу погодности“ којом могу да остваре одређене попусте у већем броју продавница широм Србије.

Председавајући Председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић истакао је да је потписани Посебан колективни уговор најбољи који су полицијски службеници имали до сада.

Лукић је честитао полицајцима потписивање новог ПКУ и указао да су преговори за његову израду били дуги и тешки. „Разговори са радном групом нису ишли лако све до момента док се у колективно преговарање није укључио министар Стефановић који је и овом приликом показао да му је заиста стало да полицијски службеници добију најбољи могући колективни уговор“, рекао је Лукић. Видео запис овог догађаја можете погледати кликом на овај линк.

Извор mup.gov.rs

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…