Стефановић и Лукић потписали Посебан колективни уговор за полицијске службенике

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председавајући Председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић потписали су данас у Београду Посебан колективни уговор за полицијске службенике (ПКУ) који ће ступити на снагу у наредна два дана.

„Нови колективни уговор пружиће неке нове могућности запосленима. Овај документ је и показатељ како заједничким радом са представницима синдиката, кроз озбиљан и одговоран приступ можемо доћи до резултата“, рекао је Стефановић након потписивања ПКУ.

 

Министар је указао да су преговори око Посебног колективног уговора били прилика да се размотри све оно што је урађено у претходном периоду, али и да се види шта је то ново што може да се учини за запослене, не нарушавајући буџет Републике Србије, а истовремено показујући бригу о људима.

„Наш задатак у претходној години био је да омогућимо да полицајци добију нову опрему, возила и униформе“, рекао је Стефановић и подсетио да су запослени у Министарству унутрашњих послова добили и „Картицу погодности“ којом могу да остваре одређене попусте у већем броју продавница широм Србије.

Председавајући Председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић истакао је да је потписани Посебан колективни уговор најбољи који су полицијски службеници имали до сада.

Лукић је честитао полицајцима потписивање новог ПКУ и указао да су преговори за његову израду били дуги и тешки. „Разговори са радном групом нису ишли лако све до момента док се у колективно преговарање није укључио министар Стефановић који је и овом приликом показао да му је заиста стало да полицијски службеници добију најбољи могући колективни уговор“, рекао је Лукић. Видео запис овог догађаја можете погледати кликом на овај линк.

Извор mup.gov.rs

Слични Постови

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката…

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у…
Александар и Ана су били у колима кад им је полиција наредила: „Ајде за нама“ – 10 минута касније гледао је сцену коју ће препричавати унуцима

Александар и Ана су били у колима кад им…

У Београду се јутрос око пола 11 часова догодила права филмска акција полиције када је девојчица Софија под ротацијама и између…