Састанак у Управи саобраћајне полиције

Јуче је одржан  састанак руководства Управе саобраћајне полиције, в.д. начелника, пуковника полиције Славише Лакићевића и помоћника начелника управе, пуковника полиције Владан Николић са представницима Независног синдиката полиције, председником Извршног одбора Мирославом Савићем и председником Одбора саобраћајне полиције Игором Стојадиновићем.

У уводном делу састанка в.д начелник Славиша Лакићевић изнео је приоритете  у оквиру унапређења организације и функционисања саобраћајне полиције. Обострани закључак је да у целокупној стратегији кључни фактор је саобраћајни полицајац, коме је потребно пружити највећу пажњу у погледу опремања, сталне обуке, стручног усавршавања,  и констатног поспешивања радно правних односа и социјалног статуса.

Очигледно је, да је  тежишни задатак   кабинета министра Александра Вулина и Управе саобраћајне полиције,  увођење нових савремених уређаја у оперативној контроли учесника у саобраћају, и да направимо осврт најсвежији пример тога је обезбеђена донација мобилних уређаја за контролу присуства психоактивних супстанци у организму која је реализована пре десетак дана. Свакако на састанку смо добили гаранцију да ће Управа саобраћајне полиције наставити у истом смеру са континуираним осавремењивањем уређаја и опреме неопходне за адекватно спровођење оперативне контроле учесника у саобраћају.

Председник одбора саобраћајне полиције, Независног синдиката полиције Игор Стојадиновић, направио је краћи осврт и похвалио велики напредак у погледу више отпочетих  и реализованих специјалистичких обука основног нивоа за контролу и регулисање саобраћаја, за вршење увиђаја саобраћајних незгода као и успешно изведене прве класе  ментора координатора и полицајца ментора.

Делегација Независног синдиката полиције предочила је својим саговорницима да је у последњих пар година,  Независни синдикат полиције, одговорио свим постављеним захтевима својих колегиница и колега на  помоћи у опремању потребним уређајима  и техничко информатичком опремом у оквиру Одељења саобраћајне полиције,  саобраћајних и полицијских испостава и Одсека за саобраћајно техничке послове у МУП Р. Србије.

Обострани закључак састанка је да ће у наредном периоду Управа саобраћајне полиције на месечном нивоу одржавати радне састанке са представницима одбора саобраћајне полиције јединог репрезентативног Независног синдиката полиције. Да ће синдикални активисти Независног синдиката полиције перманентно пратити дешавања на нивоу Одељења саобраћајне полиције у оквиру Подручних полицијских управа и да ће се Управи благовремено износити сви текући проблеми који се немогу решити на локалном нивоу,  јер једино задовољни саобраћајани полицајац ће моћи одговорити тежишним задацима који нам предстоје.

У завршном делу састанка, делегација Независног синдиката полиције, пожелела је пуно здравља, среће и успеха у даљем раду, ново постављеном руководиоцу Управе саобраћајне полиције и његовим сарадницима, и нагласила да ће Управа саобраћајне полиције у Независном синдикату полиције увек имати искреног пријатеља и сарадника на решавању свих текућих и актуелних проблема.

ОДБОР САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ

    председник

      Игор Стојадиновић

Слични Постови

Још један напад на државу ЈЕДАН ПОЛИЦАЈАЦ УБИЈЕН, ДРУГИ РАЊЕН

Још један напад на државу ЈЕДАН ПОЛИЦАЈАЦ УБИЈЕН, ДРУГИ…

Ноћас је приликом рутинске контроле возила, један колега убијен а други тешко рањен. Напад се десио у Лозници око један после…
Јубиларне награде

Јубиларне награде

Према незваничним информацијама до којих је дошао наш синдикат, од следеће среде 17. јула почиње исплата јубиларних награда. Исплата ће трајати…
Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…