Састанак са начелником ПУ Прокупље

Данас су се представници Независног синдиката полиције састали са начелником ПУ Прокупље Ненадом Каличанином са којим су нешто више од сат врмена разговарали о проблемима у овој управи. НСП су представљали Председавајући председништва Веселин Николић, члан председништва Саша Димитријевић, председник КЦ Прокупље Дејан Радовић и члан ИО Југослав Роглић.

Поред разговора на тему редовних активности, на састанку је речи било и о великом броју дисциплинксих поступака које се воде у ПУ Прокупље. Према незваничним подацима којима располаже НСП, ова управа има највећи број дисциплинских поступака у односу на број запослених. Проблем је и у томе што је већи део ових случајева ослобађајући што наноси озбиљну штету министарству јер у овим случајевима запослене заступају приватни адвокати наплаћујући огромне судске трошкове. Наш синдикат је сугерисао начелнику да се, колико је могуће, не пишу дисциплинске мере за сваки па и најмањи прекршај чиме би се уштедео велики новац у буџету МУП-а.

Председник КЦ Дејан Радовић је указао и на проблем обрачуна путних трошкова који се неправилно обрачунавају у Житорађи и Блацу. На основу тога је начелник Каличанин заказао за сутра састанак са функционерима упућених у ову тему како би решио поменути проблем чиме би се и у овом случају избегли судски трошкови. Председавајући НСП Николић је предложио поравнање са оштећеним полицијским службеницима уместо евентуалног суђења које би захтевало много веће трошкове.

Члан НСП Ио Роглић који је запослен на месту командира одељења је истакао да ПУ има агрегате који су тренутно неисправни што се мора што пре решити јер на административним прелазима се дешава да услед великог снега који није реткост у овом крају нестане струје па полицијски службеници који тамо раде имају велике проблеме у функционисању. Агрегати имају ситније кварове који се релативно лако могу поправити и ставити у функцију када се десе временске неприлике и нестанци струје. Начелник Каличанин је рекао да ће се и ово питање решавати на сутрашњем састанку.

Након састанка наши функционери су изјавили да су задовољни разговором са начелником и обећањима да се наведени проблеми што пре реше.

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…