Саопштење

Независни синдикат полиције и његове уже синдикалне јединице су се у претходном периоду више пута оглашавале у циљу заштите колега, својих организационих јединица и полицијске професије уопште.

Чланом 3. Закона о полицији јасно се каже, да полиција представља организаован начин обављања законом уређених послова, коју чине полицијски службеници, који у обављању полицијских и других унутрашњих послова, штите и унапређују безбедност грађана и имовине, поштујући Уставом зајамчена људска и мањинска права и слободе и друге вредности у демократском друштву, уз могућност употребе средстава принуде у складу са Уставом и законом.

Јасно је из свега наведеног, да је више него прецизно одређен обим и начин обављања полицијских послова и сваки други покушај појединаца и група да својатају, критикују и ниподаштавају полицијску професију заснива се искључиво на побудама тих и таквих појединаца.
Сваком грађанину Републике Србије који није задовољан начином вршења полициијских послова и коме је евентуално повређено неко право незаконитим поступањем полицијских службеника остављањена је законска могућност заштите тих права.
Најновија дешавања на дан избора у Републици Србији и изношење непоткрепљених оптужби на рачун целокупног састава полиције нису ништа друго до покушаји појединаца, из само себи знаних разлога, да прикупе још неки јефтин и политички поен.
Овом приликом поручујемо Господину Жељку Веселиновићу да полиција није ничија и никада то неће бити, већ је она у служби свих грађана ове земље и још једном га подсећамо да је та иста полиција небројено пута била на бранику наше отаџбине кроз историју бранећи своје грађане и територију.
Нећемо се бавити политиком али поручујемо свима који нису задовољни резултатима избора да за своје неуспехе или неиспуњена очекивања не криве полицију већ да се окрену сами себи и свом програму.

Независни синдикат полиције као највећа синдикална организација у МУП-а неће дозволити да се на такав начин каља углед и част свих припадника Министарства унутрашњих послова и интегритета полицијске професије. Уз уважавање свих Уставом и законом зајамчених права појединаца нека граница мора постојати јер демократско друштво штити и гарантује права свих.
Овом приликом НСП пружа пуну подршку свим својим колегама у Министарству унутрашњих послова да наставе путем развитка и развоја у правцу у ком иде Република Србија штитећи подједнако права свих и недискриминишући ниједног свог грађанина.
Полиција није никада била нити ће бити политичка организација, ма како неки желели да је прикажу, већ искључиво је ту за и у служби грађана.

 

Ваш Независни синдикат полиције.

Председавајући Председништва НСП

Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…