Саопштење

Независни синдикат полиције и његове уже синдикалне јединице су се у претходном периоду више пута оглашавале у циљу заштите колега, својих организационих јединица и полицијске професије уопште.

Чланом 3. Закона о полицији јасно се каже, да полиција представља организаован начин обављања законом уређених послова, коју чине полицијски службеници, који у обављању полицијских и других унутрашњих послова, штите и унапређују безбедност грађана и имовине, поштујући Уставом зајамчена људска и мањинска права и слободе и друге вредности у демократском друштву, уз могућност употребе средстава принуде у складу са Уставом и законом.

Јасно је из свега наведеног, да је више него прецизно одређен обим и начин обављања полицијских послова и сваки други покушај појединаца и група да својатају, критикују и ниподаштавају полицијску професију заснива се искључиво на побудама тих и таквих појединаца.
Сваком грађанину Републике Србије који није задовољан начином вршења полициијских послова и коме је евентуално повређено неко право незаконитим поступањем полицијских службеника остављањена је законска могућност заштите тих права.
Најновија дешавања на дан избора у Републици Србији и изношење непоткрепљених оптужби на рачун целокупног састава полиције нису ништа друго до покушаји појединаца, из само себи знаних разлога, да прикупе још неки јефтин и политички поен.
Овом приликом поручујемо Господину Жељку Веселиновићу да полиција није ничија и никада то неће бити, већ је она у служби свих грађана ове земље и још једном га подсећамо да је та иста полиција небројено пута била на бранику наше отаџбине кроз историју бранећи своје грађане и територију.
Нећемо се бавити политиком али поручујемо свима који нису задовољни резултатима избора да за своје неуспехе или неиспуњена очекивања не криве полицију већ да се окрену сами себи и свом програму.

Независни синдикат полиције као највећа синдикална организација у МУП-а неће дозволити да се на такав начин каља углед и част свих припадника Министарства унутрашњих послова и интегритета полицијске професије. Уз уважавање свих Уставом и законом зајамчених права појединаца нека граница мора постојати јер демократско друштво штити и гарантује права свих.
Овом приликом НСП пружа пуну подршку свим својим колегама у Министарству унутрашњих послова да наставе путем развитка и развоја у правцу у ком иде Република Србија штитећи подједнако права свих и недискриминишући ниједног свог грађанина.
Полиција није никада била нити ће бити политичка организација, ма како неки желели да је прикажу, већ искључиво је ту за и у служби грађана.

 

Ваш Независни синдикат полиције.

Председавајући Председништва НСП

Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…