Саопштење за чланове Независног синдиката полиције

Већ дуги низ година полицијски службеници све своје послове и задатке обављају савесно и професионално гарантујући грађанима безбедност у сваком сегменту и заштиту како личног интегритета тако и имовине. Задатака и изазова, али се никада не поставља питање да ли ће они бити обављани већ се без поговора приступа њиховом извршењу. Често су полицајци мета напада о којима смо у последње време доста писали и указивали другим државним органима и то је наша обавеза као највеће синдикалне организације у МУП-у.

Ових дана наше колеге обављају сложене безбедносне задатке попут обезбеђења Параде поноса, вечитог дербија и сличних ризичних скупова, што су само једни у низу обавеза које ће протећи без већих ризика по безбедност како учесника, тако и наших грађана и њихове имовине. Треба рећи и да су поједине колеге вишедневно ангажоване на таквим задацима што додатно отежава рад.

Министарство унутрашњих послова на челу са министром Александром Вулином у претходном периоду препознало је чињеницу да оваква ангажовања захтевају максималне напоре, пре свега људског потенцијала, тако да је кроз адекватно награђивање пружало додатни мотив колегама које учествују у таквим акцијама и задацима. Према нашим информацијама јуче је министар Вулин обишао полицијске службенике који су учествовали у обезбеђењу скупа ЛГБТ популације у Београду. Чињеница да је министар МУП-а на првој линији са нашим колегама је свакако за похвалу, а уједно и још један доказ да је сваки припадник министарства подједнако битан.


фото:муп

Овакве и сличне примере највиших руководиоца МУП-а, Независни синдикат полиције ће свакако пропратити и похвалити, а нашим члановима и свим запосленима поручујемо да ћемо у наредном периоду покушати да покренемо иницијативу код послодавца за адекватним награђивањем у оваквим или сличним ситуацијама свих учесника у складу са простором у буџету нашег министарства.

Поштовани чланови, будите сигурни да НСП прати сваку акцију, обуку, свечаност, прославу и сваки други вид ангажовања наших припадника и увек ћевам бити на располагању како би свако од вас у случају потребе имао адекватну бригу и помоћ.

Председавајући председништва

Независног синдиката полиције

Веселин Николић

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…