Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног посебног колективног уговора, али и рада на новом. Ту су и бројни други проблеми на које би смо указали министру и за које смо спремни да понудимо конкретна решења. Осим (не)поштовања ПКУ-а и преговора око предстојећег, дневница, бројних тужби према МУП-у које из године у годину све више пустоше буџет и на шта апсолутно нико не обраћа пажњу, све већи број одлазећег кадра… ту је и питање функционисања синдиката. Недавно смо на нашем сајту писали о томе како Заменица начелника Сектора за логистику Драгана Трајковић игнорише наш захтев за састанак и решавање питања плаћеног одсуства, што је један од основних предуслова за нормалан рад синдиката који броји више од 16.000 чланова.

Иако имамо у виду да министар има бројне обавезе не само у домену МУП-а, постаје забрињавајуће да ће ускоро месец дана откако смо послали допис на који до сада нисмо добили никакав одговор, а с обзиром да ће ускоро и Дан полиције, тешко је веровати да ће до сусрета доћи у неко скорије време што није добро ни за синдикат али ни за МУП.

Једина утеха је позитивно искуство у сарадњи са министром Дачићем које имамо из претходног периода, што нам даје наду да ћемо заједничким радом ефикасно решавати нагомилане проблеме.

33 године искуства и 16.000 чланова би морало да буде довољна препорука за сарадњу у обострану корист, а пре свих наших чланова али и осталих радника министарства.

Слични Постови

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…
КЦ Београд – Промене на челу КЦ Београд ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК!

КЦ Београд – Промене на челу КЦ Београд ИЗАБРАН…

Прошле недеље као гром из ведра неба стигла је вест да је на место председника НСП КЦ Београд изабран је Петар…