Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у склопу манифестације „Срцем против НАТО агресије”.

 

„Ова акција је пре свега потреба за овом драгоценом течношћу за све грађане. Ми као ветерани Посебних јединица полиције када год је то потребно одазивамо се оваквим акцијама. Ова акција има за нас посебан значај, јер је у склопу манифестације коју обележавамо ’Срцем против НАТО агресије’, као подсетник на један од најмрачнијих дана у историји Србије, када је једна војна сила без одлуке Уједињених нација извршила бомбардовање недужног народа. Ми смо одмах били спремни да у том периоду станемо у одбрану наше земље, а нажалост многе наше колеге се никада нису вратиле својим породицама. Ми као ветерани смо и даље активни и у борби за нашу државу и увек ћемо наставити да се одазивамо оваквим акцијама”, поручио је Драган Траиловић, ветеран ПЈП Зајечар.

Независан синдикат полиције КЦ Зајечар већ трећу годину заредом даје подршку кроз овакве акције Удружењу ветерана ПЈП и представницима херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни”.

 

„Трећу годину заредом организујемо манифестацију ’Срцем против НАТО агресије’ и та манифестација се проширила и на остатак Србије. У оквиру дводневне манифестације данас дајемо подршку акцији добровољног давања крви, а кључни сегмент манифестације биће 24. марта 2023. када ће бити положени венци, одржан парастос погинулим припадницима полиције и када ће бити одржана свечана академија. Ове године смо такође у сарадњи са Гимназијом, Медицинском школом, Техничком и Економском школом у Зајечару покушали смо да афирмишемо ученике завршних разреда ових школа да дођу и буду посетиоци ове манифестације и изложбене поставке која ће бити у фоајеу зајечарског позоришта”, истакао је Игор Стојадиновић, генерални секретар Независног синдиката полиције.

Акцију је реализовао Црвени крст Зајечар у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша.

Традиционално већ трећу годину заредом у Зајечару ће манифестацијом „Срцем против НАТО агресије” бити обележен један од најтужнијих и најболнијих датума у новијој историји српског народа – 24 године од почетка НАТО агресије.

Манифестација ће бити одржана у петак, 24. марта 2023. године.

Почетак је у 11:00 сати, када ће испред Полицијске управе у Зајечару, на спомен обележје страдалим полицијским службеницима бити положени венци и цвеће. Од 12:00 сати, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару биће одржан парастос погинулим припадницима полиције на Косову и Метохији. За 13:00 сати предвиђена је свечана академија у зајечарском позоришту, док ће у фоајеу позоришта бити постављена изложба фотографија о учешћу припадника Посебних јединица полиције у борби против ОВК и у одбрани од НАТО агресије. Такође, биће приређена промоција књиге „11 недеља предатора” аутора Драгана Живаљевића, пензионисаног пуковника полиције и команданта Одреда ПЈП.

Организатор је Удружење ветерана Посебних јединица полиције уз подршку Независног синдиката полиције КЦ Зајечар и 549. Моторизоване бригаде „Цар Душан Силни”, уз сарадњу са Народним позориштем Тимочке Крајине – Центром за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару и са командом Тимочке бригаде у Зајечару.

 

Извор: Timocka.rs

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…