Прихваћена иницијатива Независног синдиката полиције УСКОРО БЕСПЛАТНО СНИМАЊЕ МАМОГРАФОМ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ ЖЕНЕ У МУП-У!

Прошле недеље су Институт за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут и МУП РС потписали Mеморандум о сарадњи у циљу превенције и раног откривања рака дојке. Обезбеђен је мобилни мамограф а снимање ће бити бесплатно како за запослене у МУП-у тако и за чланове њихових породица! Потпредседница НСП КЦ ДСНМ Светлана Миладинов је иницирала и у великој мери допринела да се ова акција спроведе у дело. Велики труд и време били су потребни да се Светланина иницијатива спроведе у дело а на том путу су јој како сама каже највише помогли Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић, помоћник министра Катарина Томашевић и начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић без којих би цела акција далеко дуже трајала а највероватније би на крају остала мртво слово на папиру. Боље спречити него лечити, каже пословица а преглед мамографом је један од најбољих начина за то каже Миладинов.

Годинама самчлан Независног синдиката полиције а од недавно сам и на функцији потпредседника координационог центра па сам хтела да искористим искуство и положај и тиме допринесем раду синдиката и помогнем колегиницама. Иако сам у почетку хтела да акцију спроведем само на нивоу координационог центра јер сам била свесна да би и за то требало доста труда, временом сам приметила велико интересовање и колегиница из других група као и ван синдиката па сам одлучила да целу причу проширим на цео МУП. Задовољна сам што сам променила одлуку иако није било лако али ће сада све колегинице из целе Србије имати прилику да се прегледају рекла је Миладинов.

Светлана Миладинов

Акција би требало да почне 06. маја а за колегинице из унутрашњости МУП је организовао превоз до Београда као и сваку другу подршку у смислу услова рада и логистике. У прилогу објављујемо депешу МУП-а као и Меморандум о сарадњи како би сте могли да се детаљније упознате са акцијом. Наш синдикат и овим путем похваљује нашу чланицу и колегиницу Миладинов уз поруку и свим осталим функционерима и члановима синдиката да и сами иницирају сличне акције које ће не само допринети угледу Независног синдиката полиције као највећег у Mинистарству него ће бити на опште добро нашим члановима али и онима који то нису.

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…