Полицајац спречио трагедију!

Како за Телеграф.рс каже Никола, по пријави да једна женска особа прети да ће скочити са моста, убрзо је са колегом стигао на лице места где су затекли жену која је била видно узнемирена

 

Фото: Приватна архива

Млади ЦОПО приправник који је своју храброст и велико срце показао 29. маја у Улици Милоша Обилића у Лесковцу када је заједно са колегом спасао живот једној жени, водио се тога дана, како каже, својим инстинктом. Николу Младеновића осећај није преварио и већ као приправник доказао је да је достојан ове хумане и опасне професије.

Како за Телеграф.рс каже Никола, по пријави да једна женска особа прети да ће скочити са моста, убрзо је са колегом стигао на лице места где су затекли жену која је била видно узнемирена.

– Колега и ја смо завршили смену и одласком на лице места затекли смо жену која је била са својим невенчаним супругом. Приметили смо да се расправљају и да је она видно узнемирена. Она је била са оне друге, опасније стране моста и колега и ја смо доласком на лице места затекли жену која је била видно узнемирена. Из аутомобила смо брже боље стигли до ње и пренели са друге стране на безбедно. То све се брзо издешавало и на сву срећу прошло је све како треба – прича Никола.

Приступ особи која има суицидне намере мора бити изузетно пажљив, а како Никола каже, у овој ситуацији водио се инстинктом и није покушавао да успостави вербални контакт са женом већ је одмах физички спречио у овој намери.

– Све зависи од ситуације. Проценио сам да је у овом случају најбезбедније да што пре стигнемо до ње јер можда поступак да започнем конверзацију са њом може додатно да је успаничи и изврши то што намерава. Одлучио сам да је најбоље да одреагујем тако и мој инстинкт ме је на то терао. Извршио сам интервенцију како треба и мислим да смо поступили на најбољи могући начин у најкраћем времену – присећа се Никола.

Овај храбри младић остао је уз узнемирену жену до доласка екипе Хитне помоћи и покушао да разговара са њом, али како каже, она није била у стању да говори.

– Питао сам је након тога да ли је добро и да ли је повређена, али она ми у том тренутку давала никакве одговоре до доласка Хитне помоћи. Била је у стању шока – прича Никола.

Како им је приоритет да сачувају животе грађана, Никола истиче, да су увек прво на њихову безбедност па онда на своју.

– Мање – више гледамо нашу безбедност у тренутку интервенције јер ми имамо приоритет да сачувамо животе грађана. Захваљујући професорима и старешинама који су нас обучили за такве ситуације увек смо спремни за сличне интервенције – истакао је Никола.

Извор: Telegraf.rs

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…