Почео са радом бесплатан преглед мамографом ЛУКИЋ: ПОКАЗАЛИ СМО КОЛИКО НАМ ЈЕ СТАЛО ДО ЗДРАВЉА НАШИХ КОЛЕГИНИЦА

На иницијативу Независног синдиката полиције а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством здравља и Институтом за јавно здравље др Милан Јовановић Батутданас је почео са радом преглед мобилним мамографом за све запослене жене у МУП-у.
Наш синдикат је представљао Председавајући Председништва Велимир Лукић који је позвао све колегинице на преглед мамографом Заједничком акцијом смо показали колико нам је стало до здравља наших колегиница. Независни синдикат полиције овом приликом позива и колеге да инсистирају на прегледу мамографом код својих супруга, мајки… знајући колико је сама превентива битна за здравље рекао је Лукић. Поред Лукића присутнима се обратила и помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић која се захвалила Министарству здравља, Институту за јавно здравље др Милан Јовановић Батут и Независном синдикату полиције који су омогућили да се овај изузетно важан пројекат за здравље припадница Министарства унутрашњих послова спроведе. Томашевић је даље напоменула да ће преглед моћи да обаве све жене запослене у полицији старије од 45 година, као и чланови породица припадника МУП-а.

На свечаном отварању била је и директор Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут Верица Јовановић која је навела да се према подацима Института годишње региструје око 4.000 жена које оболе од рака дојке, од којих око 1.600 премине. Рак дојке је водећа малигна болест оболевања и таква епидемиолошка ситуација обавезује све секторе у држави када је у питању одговорност према здрављу, рекла је Јовановић и указала да при откривању рака дојке у раној фази болести у 80 одсто случајева долази до излечење и очување квалитета живота здравља жена.

Међу присутнима су били присутни и Помоћник министра здравља Весна Књегинић, начелник Управе за ванредне ситуације за Београд Раде Милошевић и Потпредседница НСП КЦ ДСНМ Светлана Миладинов (на фотографији) која је практично и започела целу кампању о чему смо писали крајем априла. Још једном напомињемо да се мобилни мамограф налази у центру Управе за ванредне ситуације у Београду у улици Мије Ковачевића. Акција ће трајати више од два месеца и очекује се око 6.000 прегледа за то време. Овде можете погледати фотографије које смо данас забележили током отварања, а кликом на овај линк погледајте видео запис. Поштоване колегинице не пропустите прилику и дођите на преглед који је од великог значаја за ваше здравље и здравље ваших ближњих!

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…