ОВАКО СЕ РАЧУНАЈУ ПЛАТЕ ПОЛИЦАЈАЦА: Влада усвојила уредбу, ево како изгледа табела платних разреда у полицији

Влада Србије недавно је донела Уредбу о изменама и допунама Уредбе о платама полицијских службеника, који је моментално ступио на снагу и примењује се од плате за јануар ове године.

Плате полицијских службеника у Србији разликују се у зависности од позиције на којој се налазе, а разврставање радних места, група и платних разреда у полицији врши се на основу критеријума за вредновање послова: сложеност, компетенције, степен одговорности, степен самосталности у раду и пословна комуникација.

Испод можете видети како изгледају плате полицијских службеника по степену и разреду. Практично, платни разреди су описима послова опредељене целине које исказују положај радног места унутар платне групе.

Који су критеријуми?

У наставку погледајте описе критеријума на основу којих се дефинишу групе радних места, па самим тим и износ плата:

Сложеност послова је критеријум којим се изражава сложеност задатака, поступака и метода рада, потребан степен креативности и знања приликом извршавања задатака, односно доношења одлука, као и у примени и развоју нових метода рада.

Компетенција је критеријум којим се изражава скуп знања и вештина и психолошких захтева, који обликују понашање запосленог и воде постизању очекиваних резултата на радном месту.

Степен одговорности је критеријум којим се изражава ниво утицаја одлука на обављање послова и задатака и остваривања циљева организације, као и одговорност за сопствени рад, резултате и ресурсе.

Степен самосталности у раду је критеријум којим се изражава степен аутономије у раду и одлучивању који се огледа у томе колико се посао врши према усмерењима и упутствима непосредно вишег руководиоца, као и у обиму надзора потребном за обављање послова одређеног радног места.

Пословна комуникација је критеријум којим се изражава степен сарадње и контаката одређеног нивоа, врсте и учесталости са органима и субјектима изван Министарства и организационим јединицама унутар Министарства у сврху постизања циља, односно извршавања заједничких послова и задатака.

Извор: Kurir.rs/Službeni glasnik/Blic

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…