Отворено писмо Вељку Мијаиловићу

Након што је у складу са законом утврђено да „синдикат“ ктитора и мецене Вељка Мијаиловића, који је све само не синдикат који се бори за права запослених у МУП-у, масовно изгубио чланство и пао испод нивоа неопходног за репрезентативност, ктитор мецена и љубитељ удобног живота, кафане и фотеље, господин Мијаиловић, већ дуго избегава да се врати у униформу. Облачи вијетнамке по узору на свог саборца Вука Јеремића, рекламира се као говорник на протестима против власти, вежба јавне наступе, путује по Србији као путујући циркус, али – не у патроли, не на терену, не као припадник полиције – као политичар!
Супер ти је Вељко тај мото „Увек уз народ – увек за народ“. Јеси то смислио кад си навлачио полицајце да противзаконито уплаћују осигурање да би после купили станове по „повољним ценама“ па их испалио? Или можда кад сте трошили паре од чланарина синдиката на јагњетину?
Можда онда кад су ти пуна уста била социјалне правде и неутралности, док си гурао своју заставу поред застава опозиције и држао политичке говоре? Или онда кад си бацао синдикалне паре на фејслифтинг? Кад си изнајмљивао сале, просторије на Зеленом венцу, возио службена кола, трошио баханално синдикалне паре? Уз који си ти народ? Уз своје ортаке који се сад држе као пијавице уз тебе и грцају само да се не врате на посао, јер су заборавили и како изгледа полиција ?! Не бори се за полицајце из фотеље. Не бори се тако што се прокламујеш као опозиција, а хоћеш да будеш репрезентативан синдикат. Да примаш увећану плату, возиш нова службена кола која су набављена за целу Србију, носиш нову униформу (а, да, ти нећеш у униформу), користиш нову опрему … уосталом, шта значи „Проћи ће и ваше време“? Је ли то претња? Коме, Вељко? Јеси тако говорио и онда када си могао да радиш све што си хтео и када си био цар у фотељи који је подметао приступнице свакоме ко задје у твоје фенси, климатизоване просторије на Зелењаку у кожној гарнитури? Смешно је све ово. Постаје увредљиво по све нас. Престани да нам вређаш интелигенцију и лати се посла. Ти си полицајац. Понашај се као полицајац. Нас политика и политичарење не занима.

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…