Одржана Скупштина Независног синдиката полиције

Прошле суботе одржана је редовна Скупштина Независног синдиката полиције. Након сумирања резултата на претходној Скупштини и позитивних помака на апсолутно свим пољима, мало ко је веровао да ће се истим темпом наставити и наредне године. Ипак, званични подаци које смо имали прилике прекјуче да чујемо, показују да смо и овај пут у сваком смислу напредовали.

Након верификације делегата и усвојеног дневног реда,  присутнима се обратио Председавајући Председништва синдиката Велимир Лукић представљајући извештај председништва о раду синдиката за период од последњих годину дана, односно од претходне скупштине. Лукић је на почетку излагања изнео званичне статистику према којој НСП у односу на исти перод прошле године има око 1.550 чланова више, или укупно 15.004. Што се тиче поједничних резултата, највећи напредак су остварили КЦ Београд који је бројнији за 461 члана, и КЦ Нови Сад који је у плусу са 120 чланова и на крају Бор са 101 чланом. Лукић је подсетио присутне да се у марту навршава годину дана откако смо постали једини репрезентативни синдикат у министарству.

Највише времена у говору који је трајао нешто мање од једног сата, Лукић је посветио бројним повољностима које садржи нови ПКУ. После председавајућег присутнима се обратио члан Председништва Срђан Јовановић који је укратко представио финансијско стање синдиката за исти период. Јовановић је похвалио савестан рад руководстава координационих центара јер није забележено ниједно дуговање у 2019. години што ранијих година није био случај. Према речима Јовановића, Централа синдиката је од дванаест чланарина које је приходовала за годину дана, пет вратила координационим центрима кроз материјално-техничку и финансијску помоћ.

За реч се даље јавио председник Хуманитарног фонда НСП-а Игор Николић који је изнео цифре које је овај фонд доделио за помоћ члановима. Обрађено је 166 захтева и исплаћено око 1.570.000 динара за лечење чланова синдиката и чланова њихових породица. Надзорни одбор синдиката је поднео извештај из свог домена, уз закључак да су два члана поднела оставке. На њихово место су изгласани Иван Крстић из КЦ Београд и Зоран Танасковић из КЦ Краљево. На крају се за реч јавио делегат Небојша Дуловић испред КЦ ДСиНМ које се захвалио председништву а најпре Велимиру Лукићу и Срђану Јовановићу који су у децембру прошле године пружили подршку члановима овог КЦ-а али и свим запосленим колегама са статусом намештеника. Дуловић је истакао да су колеге биле врло задовољне улогом синдиката и договореним једнократним повећањима које су убрзо након обећања почеле да се исплаћују. Дуловић је закључио и да се овај потез руководства у позитивном смислу одразио и на нови број чланова коју су приступили синдикату што ће се ускоро и након обраде приступница.

Осим Дуловића, од делегата се за реч још јавио Љубодраг Добрашиновић испред КЦ Београд који је истакао проблем непоштовања прописа у Управи криминалистичке полиције затраживши и овом приликом помоћ синдиката. Пошто се и ове године очекује више од 1.000 чланова на спортским играма синдиката, вреди на крају поменути да је тренутно најизгледнија дестинација за организацију овог догађаја Врњачка Бања. На крају можемо закључити да су захваљујући великом труду и добро организованом и сложном раду свих функционера синдиката, од локала, односно, синдикалних група до централе или председништва и ИО, резултати поново импресивни. Сада већ поучени искуством да су чуда могућа, можемо са више оптимизма чекати наредну Скупштину и још боље резултате. Све фотографије које смо забележили можете погледати у галерији нашег сајта или кликом на овај линк.

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…