Oдржан састанак са ВД директора полиције Драганом Васиљевићем

Дана 30.03.2022.године од стране представника Независног синдиката полиције  преседавајућег Председништва Веселина Николића, члана Председништва Неџада Балтића и председника Извршног одбора Мирослава  Савића,  одржан је  састанак са ВД директора полиције Драганом Васиљевић.

Представници синдиката су изнели проблем који се односи на недовољан број извршилаца  по свим линијама рада на нивоу Дирекције полиције,  као  и проблем када су  руководећа радна места у питању  где  је такође  велики  број упражњених  радних места што ствара додатне проблем у раду.

ВД директора полиције Васиљевић је том приликом изнео да ће настојати да се попуне упражњена радна места,и да ће Министарство унутрашњих послова новом систематизацијом повећати број полицајаца тамо где то буде потребно.

Изнет је  проблем који се односи на  неосновано покретање дисциплинских поступака, где су представници синдиката  изнели да поред тежње за међусобно разумевање и дијалог , поједини руководиици  у договору са дисциплинским старешинама директно наносе штету буџету Министарства унутрашњих послова. Закључци о покретању дисциплинског поступка доносе се   упркос чињеници  да не постоје валидни докази за вођење дисциплинског поступка. Дисциплинске старешине под притиском својих руководилаца   оглашавају запослене   одговорним а након тога у другостепеним поступцима и пред Управним судом запослени буду  ослобађени одговорности.

Министарство унутрашњих послова брине о деци наших погинулих и рањених колега, где је велики број деце на тај нацин примљен у радни однос у Министарству унутрашњих послова што је за сваку похвалу. Представници синдиката су изнели да је  велики број наших колега преминуло услед последица изазване корона вирусом , и да су иза себе   и те колеге  оставиле  породице. Независни синдикат полиције сматра да не треба одвајати ни ту децу од деце рањених и погинулих колега и да треба према њима поступати на исти начин.

Од стране ВД директора полиције Драгана Васиљевића пренето је да ће МУП имати разумевање за децу и од тих колега и да у таквим ситуацијама треба упутиту благовремено захтев Министарству унутрашњих послова за пријем у радни однос.

ВД директор полиције  Драган Васиљевић  је изразио задовољство после састанка и оценио да је састанак био веома конструктиван. Заједнички смо разматрали идеје које могу унапредити положај наших колега.

Независни синдикат полиције, као једини репрезетативни синдикат,  наставиће да ради у интересу свих запослених у Министарству унутрашњих послова као што је то до сада радио, а све у циљу побољшања радно правног статуса запослених.

Председништво Независног синдиката полиције

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…