Одржан састанак са министром Гашићем

Данас је у Палати Србија (СИВ1) са почетком у 14:00 часова одржан састанак министра полиције Братислава Гашића и његових сарадника са Независним синдикатом полиције и осталих синдиката у министарству. НСП је представљао председавајући председништв Милорад Милутиновић.

Од бројних тема које су поменуте на састанку, једна од значајних је да је у току израда Закона о полицији који је након јавне расправе почетком године обустављен, због критика упућених најпре по питању увођења биометријске технологије која би потенцијално угрозила право на приватност грађана. У изради Закона о полицији ће и овог пута учествовати синдикати, радне групе… Финална верзија се очекује средином маја.

Следећа значајнија тема била је рад на правилнику о систематизацији која се пре свега односи на делимично попуњавање тренутно упражњених радних места. Од новина издвајамо да ће се признавати приватне школе, да ће сви запослени задржати ОСЛ статус иако за њихово место по новој систематизацији то није предвиђено, али да они који их наследе на том месту неће наследити и тај статус како нико не би био оштећен. Након систематизације, радна места која буду упражњена одласком у пензију или из МУП-а запослених, одмах ће се попуњавати интерним конкурсом. План је да се систематизација заврши до краја априла.

Запослење чланова породица погинулих и рањених колега је приоритет министарства и једини разлог за евентуално одбијање је уколико се коси са начином и условима пријема.

На састанку је било речи и о изградњи станова за припаднике МУП-а. Не зна се када ће почети изградња станова, а став МУП-а је да ће се следећи пут избећи тзв систем брзи прсти.

Сасастанка издвајамо и информацију да се ради на новом правилнику о начину ношења униформе, а коначан предлог биће готов око 1. маја.
На крају лепе вести за више од 300 намештеника којима ће се признати средње школе, као и за колеге из СВС-а који могу да очекују 47 нових возила.

Састанак је завршен у 16:30.

Независни синдикат полиције
Председавајући председништва
Милорад Милутиновић

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…