Одржан састанак са министром ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП-У

Данас је у Палати Србија одржан састанак представника највећих синдиката МУП-а и министра унутрашњих послова Братислава Гашића. Испред Независног синдиката полиције састанку су присуствовали председавајући председништва Милорад Милутиновић и генерални секретар Игор Стојадиновић, док су са друге стране поред министра били шеф кабинета и начелник Управе полиције Дејан Бојовић, помоћник директора полиције Драган Васиљевић и помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић.

На почетку састанка министар је исказао задовољство присуством синдикалних представника и тежњом свих у залагању за бољи статус запослених у МУП-у.

Униформе

Након краћег резимеа од последњег састанка, министар је изнео податак да се тренутно поред обнављања техничких средстава, обнављају и униформе за САЈ и Жандармерију, као и да се ради на занављању опреме и за све остале припаднике полицијских службеника.

Реконструкције и адаптације објеката МУП-а

Министар Гашић је даље истакао да се отпочиње са комплетним реновирањем зграда МУП-а у Кнеза Милоша 101 и 103, ПС Савски венац и зграде у Љермонтовој у Београду. Осим наведених, и остали приоритетни објекти широм Србије ће ући у поступак реконструкције и адаптације.

Поводом неадекватних услова рада у Пландишту, упућен је налог за нове контејнере за привремени боравак колега које тамо раде.

Зграда МУП-а у Кнеза Милоша

Закон о унутрашњим пословима

Крајем децембра је најављена јавна расправа на тему Закона о унутрашњим пословима и нацрта Закона о обради података и евиденцијама у области унутрашњих послова. Министар је изразио жељу да и представници синдиката полиције имају прилику да у Скупштини Србије изнесу ставове на ову тему.

Систематизација

Што се тиче систематизације, према речима министра ради се на теренском прикупљању података, а у изради ће учествовати синдикати, Дирекција полиције и уопште људи из струке. Очекивани рок финалне израде је на пролеће следеће године.

Уштеде на возном парку

Министар је рекао да ће се ускоро донети и нови правилник о условима и начину коришћења службених возила чиме ће се према очекивању уштедети око 25% укупних трошкова у овом сегменту.

Тужбе, јубиларне награде, поклон честитке…

Што се тиче тужби запослених према МУП-у, министарство је изразило спремност за вансудско поравнање где је то могуће.

Издвојена су и средства за исплату јубиларних награда у другој половини децембра.

Донета је одлука да се питање бонова за запослене врати на претходно стање.

Министар Гашић је даље изнео податак да се лично заложио да сваки запослени у МУП-у добије поклон пакет са календаром, оловкама… а укупно ће бити подељено 50.000 таквих пакета.

У припреми су и пакетићи, односно новогодишње поклон честитке за децу запослених узраста до 15 година.

Генерални секретар НСП-а Игор Стојадиновић је испред нашег синдиката дао пуну подршку отпочетим реформама и конкретно навео примере у којима је НСП предложио министру мере рационализације трошкова са посебним освртом на достављање решења о годишњим одморима запослених и платним листићима електронским путем. Увођењем GPS-a у службена возила чиме би се знатно уштедело на гориву, изменом и допуном правилника обавезујуће инструкције о донацијама синдиката према министарству. Стојадиновић је напоменуо да је Независни синдикат полиције годинама уназад донирао техничку и другу опрему према МУП-у у милионским износима, али да је велики проблем била процедура која је захтевала обимну документацију.

Председавајући председништва Независног синдиката полиције Милорад Милутиновић је истакао да је врло задовољан данашњим састанком и да запосленима у министарству предстоје знатно бољи дани.

 

Слични Постови

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО агресије” у Зајечару (ФОТО)

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО…

„Срцем против НАТО агресије” назив је манифестације која је трећу годину заредом одржана у Зајечару поводом 24. годишњице бомбардовања СР Југославије…
Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни секретар Стевандић положио венац на споменик Милици Ракић

Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни…

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић, поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије 1999. године, положио је данас…
Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката…

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у…