Одржан састанак са министром ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП-У

Данас је у Палати Србија одржан састанак представника највећих синдиката МУП-а и министра унутрашњих послова Братислава Гашића. Испред Независног синдиката полиције састанку су присуствовали председавајући председништва Милорад Милутиновић и генерални секретар Игор Стојадиновић, док су са друге стране поред министра били шеф кабинета и начелник Управе полиције Дејан Бојовић, помоћник директора полиције Драган Васиљевић и помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић.

На почетку састанка министар је исказао задовољство присуством синдикалних представника и тежњом свих у залагању за бољи статус запослених у МУП-у.

Униформе

Након краћег резимеа од последњег састанка, министар је изнео податак да се тренутно поред обнављања техничких средстава, обнављају и униформе за САЈ и Жандармерију, као и да се ради на занављању опреме и за све остале припаднике полицијских службеника.

Реконструкције и адаптације објеката МУП-а

Министар Гашић је даље истакао да се отпочиње са комплетним реновирањем зграда МУП-а у Кнеза Милоша 101 и 103, ПС Савски венац и зграде у Љермонтовој у Београду. Осим наведених, и остали приоритетни објекти широм Србије ће ући у поступак реконструкције и адаптације.

Поводом неадекватних услова рада у Пландишту, упућен је налог за нове контејнере за привремени боравак колега које тамо раде.

Зграда МУП-а у Кнеза Милоша

Закон о унутрашњим пословима

Крајем децембра је најављена јавна расправа на тему Закона о унутрашњим пословима и нацрта Закона о обради података и евиденцијама у области унутрашњих послова. Министар је изразио жељу да и представници синдиката полиције имају прилику да у Скупштини Србије изнесу ставове на ову тему.

Систематизација

Што се тиче систематизације, према речима министра ради се на теренском прикупљању података, а у изради ће учествовати синдикати, Дирекција полиције и уопште људи из струке. Очекивани рок финалне израде је на пролеће следеће године.

Уштеде на возном парку

Министар је рекао да ће се ускоро донети и нови правилник о условима и начину коришћења службених возила чиме ће се према очекивању уштедети око 25% укупних трошкова у овом сегменту.

Тужбе, јубиларне награде, поклон честитке…

Што се тиче тужби запослених према МУП-у, министарство је изразило спремност за вансудско поравнање где је то могуће.

Издвојена су и средства за исплату јубиларних награда у другој половини децембра.

Донета је одлука да се питање бонова за запослене врати на претходно стање.

Министар Гашић је даље изнео податак да се лично заложио да сваки запослени у МУП-у добије поклон пакет са календаром, оловкама… а укупно ће бити подељено 50.000 таквих пакета.

У припреми су и пакетићи, односно новогодишње поклон честитке за децу запослених узраста до 15 година.

Генерални секретар НСП-а Игор Стојадиновић је испред нашег синдиката дао пуну подршку отпочетим реформама и конкретно навео примере у којима је НСП предложио министру мере рационализације трошкова са посебним освртом на достављање решења о годишњим одморима запослених и платним листићима електронским путем. Увођењем GPS-a у службена возила чиме би се знатно уштедело на гориву, изменом и допуном правилника обавезујуће инструкције о донацијама синдиката према министарству. Стојадиновић је напоменуо да је Независни синдикат полиције годинама уназад донирао техничку и другу опрему према МУП-у у милионским износима, али да је велики проблем била процедура која је захтевала обимну документацију.

Председавајући председништва Независног синдиката полиције Милорад Милутиновић је истакао да је врло задовољан данашњим састанком и да запосленима у министарству предстоје знатно бољи дани.

 

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…