Одржан састанак НСП-а и министра МУП-а

Данас је у згради Палата Србија на Новом Београду, одржан састанак представника МУП-а на челу са министром Братиславом Гашићем, шефом кабинета и саветником министра Дејаном Бојовићем, државним секретарима др Жељком Бркићем и др Данилом Стевандићем као и Замеником начелика Сектора за логистику Драганом Трајковић. Испред Независног синдиката полиције, састанку су присуствовали Председавајући председништва Бранко Борић, члан председништва Неџад Балтић и председник КЦ Шабац Веселин Николић.

Састанак је почео у 11:00 часова, а завршен је у 13:10.

Прва тачка састанка је била предстојеће повећање зарада запослених у министарству. Према речима послодавца, уредба је послата на усвајање на Владу РС која данас заседа. Важно је и напоменути да ће зараде бити повећане 10 процената али не линеарно свима. Услед усклађивања корективног коефицијента, већина запослених ће добити повећање од 10 посто. Мањи број колега којима није усклађен коефицијент, добиће мањи или већи проценат увећања од предложеног.

Наше руководство је поставило питање у вези неисплаћених дневница за припаднике граничне полиције, ангажованих у октобру прошле године у специфичним подручјима на раду са мигрантима. Одговор послодавца је да је дошло до грешке у обрачунима као и списковима који ће ускоро бити исправљени.

Од стране министра Братислава Гашића, представницима Независног синдиката полиције предочено је да је у току набавка 200 возила Лада Нива, као и испорука 1.250 пари обуће за ватрогасце-спасиоце.

Од стране нашег руководства, послодавцу је предочен проблем неусвајања предлога за награђивања полицијских службеника за постигнуте резултате рада. Одговор је да сваки предлог достављен од стране руководиоца ОЈ уз адекватно образложење није одбијен.

Наше руководство уопштено носи позитивне утиске са данашњег састанка, у нади да ће се даља сарадња и коректан однос са послодавцем наставити и убудуће у интересу радника.

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…