Одржан састанак НСП-а и министра МУП-а

Данас је у згради Палата Србија на Новом Београду, одржан састанак представника МУП-а на челу са министром Братиславом Гашићем, шефом кабинета и саветником министра Дејаном Бојовићем, државним секретарима др Жељком Бркићем и др Данилом Стевандићем као и Замеником начелика Сектора за логистику Драганом Трајковић. Испред Независног синдиката полиције, састанку су присуствовали Председавајући председништва Бранко Борић, члан председништва Неџад Балтић и председник КЦ Шабац Веселин Николић.

Састанак је почео у 11:00 часова, а завршен је у 13:10.

Прва тачка састанка је била предстојеће повећање зарада запослених у министарству. Према речима послодавца, уредба је послата на усвајање на Владу РС која данас заседа. Важно је и напоменути да ће зараде бити повећане 10 процената али не линеарно свима. Услед усклађивања корективног коефицијента, већина запослених ће добити повећање од 10 посто. Мањи број колега којима није усклађен коефицијент, добиће мањи или већи проценат увећања од предложеног.

Наше руководство је поставило питање у вези неисплаћених дневница за припаднике граничне полиције, ангажованих у октобру прошле године у специфичним подручјима на раду са мигрантима. Одговор послодавца је да је дошло до грешке у обрачунима као и списковима који ће ускоро бити исправљени.

Од стране министра Братислава Гашића, представницима Независног синдиката полиције предочено је да је у току набавка 200 возила Лада Нива, као и испорука 1.250 пари обуће за ватрогасце-спасиоце.

Од стране нашег руководства, послодавцу је предочен проблем неусвајања предлога за награђивања полицијских службеника за постигнуте резултате рада. Одговор је да сваки предлог достављен од стране руководиоца ОЈ уз адекватно образложење није одбијен.

Наше руководство уопштено носи позитивне утиске са данашњег састанка, у нади да ће се даља сарадња и коректан однос са послодавцем наставити и убудуће у интересу радника.

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…