Одржан први радни састанак са министром

Одржан први радни састанак са министром

Дана 09.11.2022. године са почетком у 10 часова, одржан је први званични састанак делегације Независног синдиката полиције са Министром унутрашњих послова господином Братиславом Гашићем, а коме су присуствовали шеф кабинета господин Дејан Бојовић и помоћник и ВД директор полиције господин Драган Васиљевић.

На самом почетку састанка, делегација испред најбројнијег синдиката у нашем министарству је министру и његовим сарадницима пожелела искрене честитке због доласка на чело Министарства унутрашњих послова у жељи да ће се учињеном променом кадровске политике, министарство које ће претстављати у будућем периоду учинити још јачим и стабилнијим, да наставе са традицијом повећања материјалног стандарда свих запослених, као и да заједничким снагама поверење грађана подигнемо на што је већи могући ниво. У том случају ни тренд добрих резултата не би смео изостати. У даљем излагању министру је предочено да Независни синдикат полиције у заступању радничких права, увек је био партнерски настројен у односу на послодавца, па да се надамо како ће се ова традиција наставити и у будућности на обострано задовољство.

 

Министар унутрашњих послова се захвалио на честиткама, а потом поздравио упућену поруку са очекивањима да активисти Независног синдиката полиције, на глобалном нивоу, дају подршку и помогну рад Министарства на тај начин што ће активније учествовати у контроли рада у обављању делатности на подручју свих полицијских управа, заједно са управом у седишту, а све у циљу како би се евентуалне неправилности на терену отклањале у што краћим роковима.

У даљем разговору министар Гашић је изнео став, који се тиче тог да ће за време његовог мандата челне функције у самом кабинету и дирекцији полиције бити препуштене ванстраначким људима, дакле онима који су своју професионалну каријеру и интегритет од првог дана градили у Министарству унутрашњих послова.

Што се тиче нацрта закона о Унутрашњим пословима, по речима министра, због великих мањкавости и предвиђања која би у многоме штетила запосленима, исти је повучен из процедуре, а радна група је већ увелико кренула са израдом новог нацрта који би по његовим речима након израде требао бити најповољнији до сада када је у питању заштита запослених, њихових права, дужности и обавеза у свим битним сегментима.

Будући да на глобалном нивоу, због одлива у пензију и ограничено способних за рад, влада велика непопуњеност извршилачких и руководећих радних места, те да по званичним подацима тај број достиже око 6500 запослених, министар је обећао да ће уложити све могуће напоре како би се у наредном периоду овај број почео смањивати. Такође је изнео једно од могућих решења као и да ће се снагом свог ауторитета заложити на поновно отварање Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици како би у периоду од 4 године свака полицијска управа у односу на одлив радника у пензију могла пројектовати потребан број за попуњавање. На питање приватних акредитованих факултета и њихово признавање запосленима, министар је одговорио да у том делу не види ништа спорно и да се у наредном периоду неће примењивати дискриминација.

Посебан акценат од стране министра дат је на непоштовање закона и колективног уговора од стране појединих руководиоца који непоштовањем ових норми доводе запослене у положај да остварују своја права кроз приватне тужбе МУП-а које након изгубљених спорова запосленима исплаћују из буџета Р.С.

Слажемо се, и сматрамо да је боље износе новца од изгубљених спорова каналисати у потребније ствари, а овакве руководиоце који не поштују прописе уклонити са својих функција и позвати на одговорност.

У завршној фази састанка министар је обећао да ће за време свог мандата уложити све напоре како би кроз задовољне полицајце и све друге запослене у МУП-у, поверење грађана подигао на још виши ниво.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…