ОД МИНИСТРА МАЛОГ И ОВОГ ЈУТРА ДОБРА ВЕСТ: За повећање пензија већ сте чули, а ево за колико ће бити веће и плате

Од 1. јануара пензије веће за још 12 одсто, а повећање плата за 12,5 одсто

БЕОГРАД – Министар финансија Синиша Мали најавио је јутрос да ће од 1. јануара пензионери добити повећање пензија од још 12 одсто, а запослени у јавном сектору повећање плата од 12,5 одсто.

„Пензионери ће од 1. новембра имати повећање од девет одсто, а у јануару ће пензија бити више од 20 одсто већа него током ове године“, казао је Мали за РТС.

Он је додао да ће инфлација наредне године бити 8,7 одсто.

Мали је рекао да грађани не треба да буду забринути ни због јавног дуга који је 31,5 милијарди евра, јер Србија све обавезе отплаћује на време.

Када је новац у питању, истакао је министар, Србија је спремна за зиму, а главно питање је „шта ће бити следеће зиме“.

Такодје је рекао да ће 20. октобра у Србији бити мисија ММФ-а, а разговараће се о настављању пословања са ММФ, јер је битно наставити започете реформе.

„Када послујете са ММФ-ом, сигурност инвестирања је већа. Од 2015. године, када смо почели да послујемо са ММФ-ом, ушли смо у стопе високог раста“, рекао је Мали.

Извор:Kurir.rs

Слични Постови

Проводе се на спортским играма док им колеге из ЦЕСП-е окупирају север Косова САМО ИМ ЈЕ НЕБО ГРАНИЦА (фото/анкета)

Проводе се на спортским играма док им колеге из…

Недавно смо на нашем сајту објавили срамотну вест о учлањењу нелегитимне фракције Независног синдиката полиције предвођене Дејаном Стојиљковићем у ЦЕСП-у (ОВДЕ…
Стари годишњи одмори

Стари годишњи одмори

Независни синдикат полиције упутио је допис надлежнима у министарству на тему коришћења старих годишњих одмора, односно померања рока за почетак коришћења…
Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo u Priboju

Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo u Priboju

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnju kontrole, u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA)…