ОД МИНИСТРА МАЛОГ И ОВОГ ЈУТРА ДОБРА ВЕСТ: За повећање пензија већ сте чули, а ево за колико ће бити веће и плате

Од 1. јануара пензије веће за још 12 одсто, а повећање плата за 12,5 одсто

БЕОГРАД – Министар финансија Синиша Мали најавио је јутрос да ће од 1. јануара пензионери добити повећање пензија од још 12 одсто, а запослени у јавном сектору повећање плата од 12,5 одсто.

„Пензионери ће од 1. новембра имати повећање од девет одсто, а у јануару ће пензија бити више од 20 одсто већа него током ове године“, казао је Мали за РТС.

Он је додао да ће инфлација наредне године бити 8,7 одсто.

Мали је рекао да грађани не треба да буду забринути ни због јавног дуга који је 31,5 милијарди евра, јер Србија све обавезе отплаћује на време.

Када је новац у питању, истакао је министар, Србија је спремна за зиму, а главно питање је „шта ће бити следеће зиме“.

Такодје је рекао да ће 20. октобра у Србији бити мисија ММФ-а, а разговараће се о настављању пословања са ММФ, јер је битно наставити започете реформе.

„Када послујете са ММФ-ом, сигурност инвестирања је већа. Од 2015. године, када смо почели да послујемо са ММФ-ом, ушли смо у стопе високог раста“, рекао је Мали.

Извор:Kurir.rs

Слични Постови

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на овогодишњем  семинару на Тари

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на…

Данас је на Тари у хотелу Оморика одржан семинар Независног синдиката полиције КЦ Шабац на коме је присуствовало 16 председника синдикалних…
НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке својим колегиницама и колегама

НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке…

У радној недељи која је иза нас, представници Независног синдиката полиције КЦ Зајечар наставили су по свом устаљеном плану и програму…
Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Јуче је у Београду у згради МТС Бизнис центра одржан састанак функционера ове компаније и представника Независног синдиката полиције. Шеф службе…