ОД МИНИСТРА МАЛОГ И ОВОГ ЈУТРА ДОБРА ВЕСТ: За повећање пензија већ сте чули, а ево за колико ће бити веће и плате

Од 1. јануара пензије веће за још 12 одсто, а повећање плата за 12,5 одсто

БЕОГРАД – Министар финансија Синиша Мали најавио је јутрос да ће од 1. јануара пензионери добити повећање пензија од још 12 одсто, а запослени у јавном сектору повећање плата од 12,5 одсто.

„Пензионери ће од 1. новембра имати повећање од девет одсто, а у јануару ће пензија бити више од 20 одсто већа него током ове године“, казао је Мали за РТС.

Он је додао да ће инфлација наредне године бити 8,7 одсто.

Мали је рекао да грађани не треба да буду забринути ни због јавног дуга који је 31,5 милијарди евра, јер Србија све обавезе отплаћује на време.

Када је новац у питању, истакао је министар, Србија је спремна за зиму, а главно питање је „шта ће бити следеће зиме“.

Такодје је рекао да ће 20. октобра у Србији бити мисија ММФ-а, а разговараће се о настављању пословања са ММФ, јер је битно наставити започете реформе.

„Када послујете са ММФ-ом, сигурност инвестирања је већа. Од 2015. године, када смо почели да послујемо са ММФ-ом, ушли смо у стопе високог раста“, рекао је Мали.

Извор:Kurir.rs

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…