Обележена слава и Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је приликом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у „Штарк Арени“ пред 1.516 припадника полиције који су положили свечану заклетву, да је на њима да чувају вредности Србије, као и миран живот и безбедност свих грађана…

Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је приликом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у „Штарк Арени“ пред 1.516 припадника полиције који су положили свечану заклетву, да је на њима да чувају вредности Србије, као и миран живот и безбедност свих грађана.

„У име председника Републике Србије Александра Вучића, припадницима Министарства унутрашњих послова честитам полагање свечане заклетве. Ево нас данас пред Србијом и пред српским светом да покажемо шта смо радили у протеклој години, да покажемо најмлађе међу нама, а Бог и народ ће дати да их једном зовемо и најбољи међу нама. Али до тада, док су најмлађи, хоћу да знате да они бољи од њих су сада у Kопненој зони безбедности, су сада на раскрсницама, сада дежурају не би ли неком спасили главу ако га ватра у неопрезу захвати, да су најбољи међу нама данас са онима који пате, којима је тешко, далеко од светла и далеко од камера, па ваљда зато и јесу најбољи. Ево, пред нама 1.516 кћери и синова. Оно што су мајке од киле меса отхраниле, мајка Србија је дохранила да дорасту до строја и до барјака“, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Министар Вулин се захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу на подршци српској полицији посебно када су разбијене најкрволочније банде у Европи, бодрећи их да у тој борби никад не посустану.

„Хвала и Вама, господине председниче, господине председниче свих грађана Србије, али и председниче свих Срба, Александре Вучићу што си био са нама, уз нас и испред нас када смо разбијали најкрволочније банде у Европи, што си нас бодрио и храбрио да не посустанемо, када су и јачи од нас посустајали“, поручио је министар Вулин.

Министар Вулин је поручио будућим полицајцима који су данас свечано положили заклетву да у годинама које су пред њима никад не дозволе да укаљају и потамне своју значку немаром, нерадом, небригом, кукавичлуком и похлепом.

„Не дајте да поступци којих се стидите вам не дозволе да корачате уздигнуте главе и да људе око себе гледате у очи. Држава ће вас опремити и наоружати, даће вам власт, даће вам силу, али част да вам да, не може. То сте нам донели. Будете ли је изгубили, изгубићете је сами једном заувек, бесповратно. Ратови дођу и прођу, али рат који ви водите је рат који никад не престаје, рат који нема ни почетка ни краја, рат са злом, рат са криминалом, који се води и кад се види и кад се не види и кад се чује и кад се не чује. Живот ћете провести борећи се са најгорим да бисте сачували најбоље. Живот ћете провести борећи се са злом, зато не дајте да вас зло, учини злим“, казао је министар Вулин.

Kако је поручио министар унутрашњих послова Вулин, пред Србијом су велики захтеви и изазови, али да упркос свему, Србија тражи своје место чувајући вредности које су је учиниле великом и са њеним народом вредним понављања.

„Велики показују своју силу на малима, па тако и од нас траже да се одрекнемо себе самих, траже да погазимо вековна пријатељства, траже да признамо лажну државу Kосово, траже да се одрекнемо Републике Српске, траже да се одрекнемо сна да ћемо једном као сви други у Европи бити јединствен политички народ. Траже од нас да њихове сукобе узмемо као своје. Траже да од вековних пријатеља направимо нове непријатеље, траже да уведемо санкције Русији и да се одрекнемо себе. Траже све оно што ми нити можемо нити хоћемо да им дамо, а само једно не траже – не траже опрост за нашу побијену децу, не траже опрост за године агресије и бомбардовања, не траже опрост за зло које су нам нанели. Јер они у смрти наше деце грех не виде, ни своје чињење ни своје зло“, нагласио је министар Вулин.

„Србија којој служимо, Србија због које постојимо, усправна и снажна,  сигурнија, јача  у оваквом свету може да опстан само ослањујући се на себе, тражећи у себи  и утеху и темељ и спас. Зато поносно стојим пред још једним стројем дораслим за барјак  да чува народ и државу где год и када год. Kажу да су све војске различите, а да су све полиције исте јер све полиције чувају закон. Можда, можда то једначење важи за све полиције, осим за српску. Српска полиција чува закон, али чува и народ, некада  словом закона, а некада у рову, где треба, кад треба и како треба за свој народ, за правду и за слободу“, поручио је министар Вулин на свечаности поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције.

Вршилац дужности директора полиције Драган Васиљевић истакао је да је од великог значаја подршка коју припадници полиције имају од стране председника Вучића и министра Вулина.

„Неизмерно сам захвалан за сву помоћ и подршку коју сви ми припадници полиције осећамо и коју добијамо од стране председника Србије и врховног команданта Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина, баш као што сам неизмерно поносан на рад припадника српске полиције који су у протеклих годину и по дана остварили значајне резултате. За годину и по дана, разбили смо више од 30 организованих криминалних група и запленили више од 12 тона дроге”, рекао је Васиљевић.

Урош Манојловић, најбољи студент своје генерације Kриминалистичко-полицијског универзитета, поручио је да ће савесним радом у Министарству унутрашњих послова припадници његове генерације показати да су достојни да носе часну полицијску униформу.

„Kроз пожртвован и савестан рад у Министарству унутрашњих послова, чврсте воље и духа, са образовањем, вештинама и вредностима којима сте нас ви, поштоване старешине и професори, научили, показаћемо и вама, али првенствено свом народу да смо достојни звања српског полицајца”, поручио је Манојловић.

Извор: МУП

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…