О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О УСПЕХУ ЕКИПЕ „УВС 193 КГ“

Екипа у малом фудбалу испред Управе за ванредне ситуације из Крагујевца (УВС 193 КГ) за коју наступају радници из истоимене Управе, основана је почетком 2020 године за такмичење на синдикалним турнирима испред јединог репрезентативног синдиката НСП. Поред тога што екипу сачињавају радници Управе за ванредне ситуације из Крагујевца, они су такође сви чланови Координационог центра Крагујевац – синдикалне групе Управе за ванредне ситуације Крагујевац.

Својим учешћем у 2020. години при организацији НСП – КЦ Крагујевац на турнирима у Крагујевцу и Аранђеловцу, екипа је освојила два прва места и тиме обезбедила учешће на радничко спортским играма у организацији Независног Синдиката Полиције у Врњачкој Бањи 2020.

На том највећем и најорганизованијем футсал турниру испред јединог репрезентативног синдиката полиције у Србији учествовало је 22 футсал екипе из целе Србије, међу којима и наша екипа УВС 193 из Крагујевца, обзиром да су сви учесници екипе УВС 193 КГ уједно и чланови НСПа.

 

Освајача првог места у 2020-тој години, тј. титулу шампиона СРБИЈЕ у футсалу, као и најбољег играча на крају турнира освојила је наша екипа УВС 193 из Крагујевца.

 

НСП радничко спортске игре у Врњачкој Бањи 2020 Шампиони СРБИЈЕ

                                                               

Како су се низале победе, тако су и апетити екипе расли. Имајући у виду све те фантастичне резултате који су учињени на нивоу Србије у дебитантској сезони, на предлог екипе, а уз подршку Начелника УВС Крагујевац, Команданта УВС Крагујевац, Добровољног ватрогасног друштва, привредних субјеката, као и председника КЦ Крагујевац НСПа, екипа дошла на идеју да се пријави на још једно велико и захтевно такмичење на нивоу Крагујевца под називом БИЗНИС лига у којој учествују само фирме из Крагујевца и уже околине града (2020/2021 годину учествује 18 екипа – фирми), а које представљају играчи тј. само радници који раде у наведеним фирмама које су пријавиле своје учешће за такмичење у малом фудбалу.

 

Комлетно такмичење је под покровитељством САМФ (Српска Асоцијација Мини Фудбала) и  медијски је пропраћено путем livestreem канала (youtube), као и преко друштвених мрежа facebook и instagram.                 

Својим још једним дебитантским учешћем, само овога пута у БИЗНИС лиги 2020/2021 – Крагујевац, досадашњим залагањем и оствареним резултатима од 18 екипа које су учествовале у наведеној лиги, наша екипа завршила је такмичење на првом месту и освојила шампионску титулу чиме је остварила невероватан и неочекиван резултат. Такође, екипа УВС 193 КГ је освојила и КУП истоимене лиге и понела епитет освајача дупле круне у сезони 2020/2021, као и најбољег играча за сезону 2020/2021.

САМФ – БИЗНИС лига Крагујевац 2020/2021

Шампион бизнис лиге и куп града Крагујевца  

 

 Тим невероватним и фантастичним резултатима екипа УВС 193 КГ изборила је учешће на завршном турниру БИЗНИС лиге у којем учествују 16 најбољих екипа из целе Србије чији је домаћин град Крагујевац под називом МИНИ ФУДБАЛ КУП СРБИЈЕ 2021, а под покровитељством САМФ (Српска Асоцијација Мини Фудбала).

Због комплетне епидемиолошке ситуације која је задесила државу и епидемиолошких мера, тако је имала удела и у завршном делу БИЗНИС лига у целој Србији, па неки градови нису успели да заврше своје такмичење на време и дају освајаче тих лига у појединим градовима. САМФ (Српска Асоцијација Мини Фудбала) такође погођена том епидемиолошком ситуацијом морала је да споји освајаче БИЗНИС лига и РЕКРЕАТИВНИХ лига како би имала довољан број такмичара за одржавање тог престижног турнира. Иначе у РЕКРЕАТИВНИМ лигама може да буде пријављена било која екипа са било којим играчима, (није као у БИЗНИС лигама да могу само радници пријављене фирме) па смо имали прилику да играмо против изврсних играча који наступају за јаке клубове како на великом, тако и на малом фудбалу, као и против садашњих и бивших репрезентативаца у футсалу као што су Јован Лазаревић, Марко Пршић, Нинослав Николић, Стефан Ракић, Немања Рнић, Марко Перић и др…

Екипа УВС 193 КГ је на том турниру поклекла у четвртфиналу пред екипом из РЕКРЕАТИВНОГ такмичарског дела ЛАПТОП СЕРВИС БЗЦ из Новог Сада, која је прошле године освојила истоимени КУП, те је у 2022ој години стекла право да учествује на ЕВРО такмичењу и тренутно са пуно успеха је прошла групну фазу и игра у четвртфиналној фази тог такмичења.

САМФ – Мини фудбал КУП СРБИЈЕ 2021 – Крагујевац

https://www.youtube.com/watch?v=jkgal4zEfkE&t=2s

 

Наша екипа је ипак остварила невероватан резултат и била друга најбоље пласирана екипа на том завршном турниру МИНИ ФУДБАЛ КУП СРБИЈЕ 2021 у Крагујевцу од осам екипа из БИЗНИС групе, чиме је изборила учешће на Балканско првенство БИЗНИС лиге у Северној Македонији (Охрид у Октобру 2022.год.), где би требало да представља како своју фирму МУП – УВС, тако и сам град Крагујевац, као и Србију у најбољем могућем светлу. Комлетно такмичење је медијски пропраћено путем телевизија, livestreem канала (youtube) као и путем друштвених мрежа facebook и instagram. *(линк испод слике).

 

Такође би истакао да се екипа УВС 193 КГ тим успехом аутоматски пласирала и на завршни турнир под покровитељством САМФ (Српска Асоцијација Мини Фудбала) који је одржан у Шапцу под називом Бизнис КУП Србије 2022 на ком је учествовало је 9 екипа који су дали по три представника из Шапца, Новог Сада и Крагујевца, обзиром да се у тим градовима играју БИЗНИС лиге у мини фудбалу на трави.

Екипа УВС 193 из Крагујевца је још једном показала свој карактер, како на терену кроз игру и резултате, тао и ван њега, тачније показала је какав господски однос има једна тимска екипа према фудбалској игри. То је резултирало да још кроз групну фазу такмичења екипа прође у полуфинале као првопласирана екипа у групи, иако је за противника имала двоструког освајача БИЗНИС КУПа – ДевоТеам из Новог Сада који је наставио такмичење као једина најбоља другопласирана екипа у даљи ток такмичења. У полуфиналној рунди екипа УВС 193 је својим фудбалским умећем и залагањем декласирала свог противника ЗОРКА-КЕРАМИКА Шабац резултатом 7:1 и састала се поново са екипом ДевоТеам, овога пута у финалу. Ипак искуство је победило и ДевоТеам је однео титулу шампиона у Нови Сад резултатом 1:0.

 

Ипак екипа УВС 193 из Крагујевца је презадовољна оствареним резултатом, обзиром да је још једном исписала историју у мини фудбалу у МУПу кроз ово БИЗНИС такмичење и наставиће даље да се уиграва и усавршава у сваком смислу те речи, како би оправдала до сада учињено и да достојно репрезентује МУП и своју Управу за ванредне ситуације.

САМФ – Мини фудбал БИЗНИС КУП СРБИЈЕ 2022 – Шабац

(Резултати кроз такмичење)

САМФ – Мини фудбал БИЗНИС КУП СРБИЈЕ 2022 – Шабац

II место – Вицешампиони Србије

Наша екипа се такође пријавила и за новоосновано такмичење у футсалу под организацијом МУПа и покровитељством спортског савеза Србије у 2021-ој години. Такмичење се одржава прво на општинским нивоима,  где је наша екипа била прва на општинском нивоу у Крагујевцу од 8 екипа и изборила пласман у наредно такмичење на регионалном нивоу Централне Србије које се одржава у Краљеву.

МУП – Крагујевац 2021 I место

 

Овога пута наша екипа УВС 193 из Крагујевца није сачињена само од радика УВС, већ су нам се прикључиле двоје колега из ПУ Крагујевац. Ипак екипа је у том једном дану одиграла три утакмице и до финала доживела је пар повреда јако битних играча за екипу. Изгубивши у финалној одлучујућој утакмици резултатом 1:0 од екипе из Чачка и освојивши завидно друго место, системом такмичења екипа је елиминисана из даљег тока такмичења, те нема право наступа на завршном – државном такмичењу МУПа спорт у полицији.  

Свакако екипа ту није поклекла, већ је имала мотив више да се пријави и у 2022 години на истоимени престижни турнир који се одржава у три нивоа (општинско, регионално и државно) такмичења у МУПу под називом спорт у полицији, где пролаз у наредну рунду такмичења има само најбоље пласирана екипа.

 

Овога пута екипа УВС 193 је поред екипе у футсалу, први пут формирала екипу и пријавила је за такмичење у баскету – 3×3 која је први пут наступала на радничко спортским играма у организацији НСПа у Врњачкој Бањи 2021 и освојила феноменално прво место, као и тутулу шампиона Србије, те је иста пријављена и за МУП-ов турнир у 2022 години.

НСП – радничко спортске игре у Врњачкој Бањи 2021

Шампиони СРБИЈЕ у баскету 3x3

Екипе у футсалу и баскету УВС 193 из Крагујевца су у 2022ој години пријавиле учешће на МУП-овом такмичењу и обе екипе су освојиле прва места на првом нивоу такмичења, тачније на општинском нивоу у Крагујевцу и као првопласиране екипе обезбедили себи учешће у даљем току такмичења, тачније на републичком нивоу које се одржава у Чачку крајем месеца Јуна 2022 године.

У сваком случају екипе су за сада поносне и задоваљне својим оствареним историјским успехом, као и комплетним оствареним резултатима у свим сегментима такмичењима за нешто више од годину и по дана постојања. Екипа УВС 193 из Крагујевца свакако ће наставити са тренинзима и настојати да побољша своју физичку спрему, како за такмичења који нам предстоје, тако и за ефикасно извршавање задатака у корист свих грађана града Крагујевца и целе Србије.

Јасна и искрена намера ангажовања синдиката, тачније синдикалне групе УВС Крагујевац – КЦ Крагујевац, је да се свим запосленима у Минисатрству унутрашнјих послова и у Управи за ванредне ситуације Крагујевац, омогући нормално функционисање, побољшају услови рада и међуљудски односи, повећа физичка спрема, као и мотивација за спортом, да би још брже, боље и ефикасније извршавали задатке, како у корист свих грађана на територији града Крагујевца, тако и на територији целе Републике Србије.

Унапред захвални и спортски поздрав.                                                                                   

 

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР КРАГУЈЕВАЦ
СГ “Управе за ванредне ситуације“ Крагујевац
п р е д с е д н и к

Жидишић Иван

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…