НСП КЦ Зајечар – Удружење ветерана ПЈП обележило “30 година постојања ПЈМ-ПЈП“

Дана 14.05.2022. године, делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечару саставу председник КЦ Зајечар Игор Стојадиновић и потпредседник КЦ Зајечар Роберт Ристић, на позив братског Удружења ветерана ПЈП присуствовали су свечаности у Дому Народне скупштине Републике Србије, на којој је обележен јубилеј “30 године ПЈМ-ПЈП и на којој је отворена изложбена поставка фотографија “ ПОЛИЦИЈСКА БРИГАДА СЛАВОМ ОВЕНЧАНА“.Подршку организацији поменуте свечаности дали су и колеге из Полицијске бригаде.

Предметну свечаност отворио је председник скупштине Републике Србије Ивица Дачић који је у свом говору истакао “Морамо да чувамо сећање на припаднике Посебних јединица полиције“ и “Ова изложба је само мало сведочанство о томе који пут су прешли наши специјални полицајци, са каквим изазовима се се суочавали и колико су допринели да данас имамо јаку и стабилну Србију и у сваком тренутку безбедну за наше грађане“, “Удружење ветерана ПЈП нас је овим подсетило да имамо дуг према њима и њиховима колегама који су годинама бдели над нашом безбедношћу излажући опасностима своје здравље и животе.

У протоколарном делу, присутнима су се обратили председник Удружења ветерана ПЈП Саша Пантелић, представник Удружења ветерана ПЈП, пензионисани пуковник полиције Бранко Прљевић, пензионисани генерал Војске Србије и први командант 72. Бригаде са специјалне операције Милорад Ступар, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, Командант Полицијиске бригаде, потпуковник полиције Радосалв Репац и председник Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар Игор Стојадиновић.

Игор Стојадиновић се у уводном делу захвалио братском Удружењу ветерана ПЈП  на позиву и исказаном поштовању.  Такође пренео је поздраве свим присутнима од стране Независног синдиката полиције, захвалио се присутним представницима породица страдалих колега, свим рањеним колегама,  свим борцима-ветеранима из полиције и војске,  борачким организацијама и присутним колегама из Полицијске бригаде, Министарства унутрашњих послова и Војске Србије. Стојадиновић је истакао да је поносан на чињеницу потписаног протокола и отпочете сарадње између Удружења ветерана ПЈП и Независног синдиката полиције, као и на све досадашње заједничке активности. Нагласио је да Независни синдикат полиције изузетно цени немерљив допринос Удружења ветерана ПЈП на пољу неговања сећања на “Витешку јединицу ПЈП“, као и на њихову бригу о породицама страдалих колега, рањенима и свим борцима-ветеранима. У завршном делу свог говора истакао је “доказали сте да имате срце да имате душу нека нас све пресвети Господ сачува и нека нам да снаге-ЖИВЕЛА СРБИЈА“, након чега је председнику Удружења ветерана ПЈП уручио Диптих  Пресвете Богородице и Господа Исуса Христа.

Удружењу ветерана ПЈП желимо пуно среће и успеха у даљем успону на пољу заштите наших бораца-ветерана.

 Погледајте фото галерију

 

    Координациони центар Зајечар

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…