НСП КЦ Зајечар – Башта Балкана у пуном сјају

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је јубиларна Х Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2022“.

“БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију која негује и баштини традицију, културу и обичаје села са подручја Тимочке крајине.

 

Овогодишња манифестација је одржана у пуном сјају, како и приличи обележавању деценијског јубилеја, те је успела да окупи рекордних 600 учесника са подручја Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и Немачке, док је у дводневној манифестацији уживало око 10.000 посетилаца.

Независни синдикат полиције, Координациони центар Зајечар, традиционално већ трећу годину за редом дао је своју пуну подршку и учешће на самој манифестацији.

На позив организатора манифестацију су својим присуством и такмичарским духом уприличили председавајући председништва Независног синдиката полиције Милорад Милутиновић, заменик председника Удружења ветерана ПЈП Петар Јовановић, председник управног одбора удружења ветерана ПЈП Далибор Королија и представници Војног синдиката “Гвоздени пук“ из Прокупља.

У такмичарском делу, ове као и претходних година “STRONG MEN“ такмичења и првак у нај атрактивнијој дисциплини “борба на брвну“ био је инспектор ОКП-ПУ Зајечар Предраг Стоилковић, док је први у вештини управљања трактором и брзо потезном орању био припадник интервентне патроле ПИ Зајечар Милош Жикић.

Након завршених спортских надметања у официјалном делу присутним су се обратили градоначелник града Зајечара Бошко Ничић и помоћник министра унутрашњих послова и наченик Сектора за људске ресурсе Владимир Илић који је у име министра унутрашњих послова Александра Вулина поздравио све присутне грађане и учеснике манифестације, након чега му је од стране организатора “Баште Балкана“ и председника месне заједнице Велики Извор, Нелија Николића уручена плакета у име помоћи и подршке на реализацији ове манифестације.

У завршном делу обраћања, присутне грађане и учеснике поздравио је и генерални секретар Независног синдиката полиције Игор Стојадиновић, који је у свом обраћању нагласио да му је велика част и задовољство што су полицијски службеници постали саставни део ове велелепне међународне манифестације.

На позив организатора, манифестацији су се одазвали и представници Удружења Ветерана ПЈП који су у холу дома културе поставили изложбену поставку “СРПСКИ ПОЛИЦАЈАЦ И ВОЈНИК У ЗАШТИТИ ОТАЏБИНЕ 1998/99“. Изложбеној поставки су присуствовали и представници Удружења ветерана ПЈП са подручја града Зајечара Зоран Стаменковић и Дејан Митић.

Још једном се од срца захваљујемо организаторима месној заједници Велики Извор, Народном позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић“-центру за културу града Зајечара, Спортском савезу града Зајечара и Удружењу ветерана ПЈП које нам је омогућило изложбену поставку.

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар наставиће по свом устаљеном плану и програму подршке и учешћа у свим спортским и култоролошким манифестацијама на подручју Тимочке крајине уз паролу “УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ“. Остале фотографије са ове манифестације можете погледати овде.

КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР ЗАЈЕЧАР

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…