НСП КЦ Зајечар – Башта Балкана у пуном сјају

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је јубиларна Х Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2022“.

“БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију која негује и баштини традицију, културу и обичаје села са подручја Тимочке крајине.

 

Овогодишња манифестација је одржана у пуном сјају, како и приличи обележавању деценијског јубилеја, те је успела да окупи рекордних 600 учесника са подручја Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и Немачке, док је у дводневној манифестацији уживало око 10.000 посетилаца.

Независни синдикат полиције, Координациони центар Зајечар, традиционално већ трећу годину за редом дао је своју пуну подршку и учешће на самој манифестацији.

На позив организатора манифестацију су својим присуством и такмичарским духом уприличили председавајући председништва Независног синдиката полиције Милорад Милутиновић, заменик председника Удружења ветерана ПЈП Петар Јовановић, председник управног одбора удружења ветерана ПЈП Далибор Королија и представници Војног синдиката “Гвоздени пук“ из Прокупља.

У такмичарском делу, ове као и претходних година “STRONG MEN“ такмичења и првак у нај атрактивнијој дисциплини “борба на брвну“ био је инспектор ОКП-ПУ Зајечар Предраг Стоилковић, док је први у вештини управљања трактором и брзо потезном орању био припадник интервентне патроле ПИ Зајечар Милош Жикић.

Након завршених спортских надметања у официјалном делу присутним су се обратили градоначелник града Зајечара Бошко Ничић и помоћник министра унутрашњих послова и наченик Сектора за људске ресурсе Владимир Илић који је у име министра унутрашњих послова Александра Вулина поздравио све присутне грађане и учеснике манифестације, након чега му је од стране организатора “Баште Балкана“ и председника месне заједнице Велики Извор, Нелија Николића уручена плакета у име помоћи и подршке на реализацији ове манифестације.

У завршном делу обраћања, присутне грађане и учеснике поздравио је и генерални секретар Независног синдиката полиције Игор Стојадиновић, који је у свом обраћању нагласио да му је велика част и задовољство што су полицијски службеници постали саставни део ове велелепне међународне манифестације.

На позив организатора, манифестацији су се одазвали и представници Удружења Ветерана ПЈП који су у холу дома културе поставили изложбену поставку “СРПСКИ ПОЛИЦАЈАЦ И ВОЈНИК У ЗАШТИТИ ОТАЏБИНЕ 1998/99“. Изложбеној поставки су присуствовали и представници Удружења ветерана ПЈП са подручја града Зајечара Зоран Стаменковић и Дејан Митић.

Још једном се од срца захваљујемо организаторима месној заједници Велики Извор, Народном позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић“-центру за културу града Зајечара, Спортском савезу града Зајечара и Удружењу ветерана ПЈП које нам је омогућило изложбену поставку.

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар наставиће по свом устаљеном плану и програму подршке и учешћа у свим спортским и култоролошким манифестацијама на подручју Тимочке крајине уз паролу “УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ“. Остале фотографије са ове манифестације можете погледати овде.

КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР ЗАЈЕЧАР

Слични Постови

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО агресије” у Зајечару (ФОТО)

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО…

„Срцем против НАТО агресије” назив је манифестације која је трећу годину заредом одржана у Зајечару поводом 24. годишњице бомбардовања СР Југославије…
Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни секретар Стевандић положио венац на споменик Милици Ракић

Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни…

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић, поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије 1999. године, положио је данас…
Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката…

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у…