НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ: За Полицијску управу уређај за мерење брзине кретања возила

Полицијској управи Град Зајечар донирао уређај за мерење брзине кретања возила са пратећом опремом

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић данас је уручио начелнику Полицијске управе Зајечар Игору Јевтићу донацију у виду уређаја са пратећом опремом, који је намењен за мерење брзине кретања возила.

Захваливши градоначелнику, Градској управи и Савету за безбедност саобраћаја на уређају, Јевтић је истакао да је реч о једном од најсавременијих мерача брзине који може да се пронађе на нашим просторима.

„Хвала вам што сте омогућили куповину овако квалитетног уређаја, који ће сигурно, заједно са компјутером и штампачем, допринети свеукупној безбедности саобраћаја у граду Зајечару. Ово је само доказ наше добре сарадње, која је постојала и у ранијем периоду, а која ће се наравно и наставити, у циљу безбедности наших грађана. Циљ нам је, између осталог да овакви уређаји доведу до превенције, спречавања прекршаја. Апеловао бих овом приликом на грађане да поштују саобраћајне прописе“, поручио је начелник ПУ Зајечар.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је рекао да је вредност уређаја око 10 хиљада евра са ПДВ-ом и нагласио да ће локална самоуправа увек, колико буде у могућности, помоћи Полицијској управи око опреме, а све у циљу обезбеђивања веће безбедности грађана.

„Радили смо и радимо на томе да се у граду обезбеди безбедност, ту мислим на статичне камере, већ се и виде први резултати тога, и мислим да се много смањио број оних који дивљају на улицама. На томе ћемо радити и убудуће, а посебно ћемо водити рачуна да покријемо простор у близини школа, као и на оним путним правцима где се развијају велике брзине и тај систем ће се ширити“, најавио је Ничић.

Он је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова на послу који свакодневно обављају на обезбеђивању безбедности и изразио наду да ће овај уређај допринети смањењу саобраћајних прекршаја, јер је циљ управо превенција.

Извор: Radiomagnum.rs

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…