Напад на полицијског службеника у Сокобањи

Данас 28.01.2023. године у времену око 22,30 сати, полицијски службеници ПС Сокобања, групе за борбу против дрога у добро организованој и синхронизованој акцији,  лишили су слободе С.Ш (21) из Сокобање, због постојања основане сумње да је извршио  кривична дела: неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и напад на службено лице у вршењу службеној дужности.

Осумњичени се у моменту спровођења акције, првобитно оглушио о наређење да заустави путничко возило којим је управљао, након чега је возилом прешао преко ноге и огледалом возила ударио у тело полицијског службеника С.М. Након спроведене опсервације у моменту када је сустигнуто возило, из истог је избацио 30 пакетића (биљне материје налик на марихуану) и вагицу за прецизно мерење.

Повређени полицијски службеник је након спроведене акције прегледан и указана му је лекарска помоћ у Здравственом центру Сокобања, док је осумњиченом по налогу вишег јавног тужиоца, одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријави бити приведен  надлежном вишем тужилаштву у Нишу.

Независни синдикат полиције најоштрије осуђује напад на свог колегу и очекује максималну казну против осумњиченог.

Независни синдикат полиције у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије,  наставиће са залагањем да се максимално пооштре казнене санкције за напад на полицијске службенике.

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…