НАПАД НА ПОЛИЦИЈСКЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ПАРАЋИНУ

Дана 08.05.2022 године у 18.20 часова полицијски службеници ПС Параћин пoкушали су да зауставе возило којим је управљало лице А.М.(19) из Параћина због насилничке вожње али се лице оглушио o наређење полицијских службеника да заустави своје путничко возило и дало у бекство, а затим путничким возилом којим је управљао у ул.Савској у Параћину у насељу „Ново село“ удара у бетонску ограду једног дворишта, притом је оштећујује и путничким возилом наставља даље кретање.

У тренутку када је патрола са укљученим светлосним и звучним сигналима стигла до оштећене бетонске ограде, већа група лица ромске националности је изшла из дворишта на ком је оштећена бетонска ограда, као и из суседних дворишта у непосредној близини и физички запречила пут и на тај начин онемогућила даље кретање службеног возила полиције.

Група лица која се налазила иза службеног возила почиње да рукама и ногама удара и шутира у оба задња врата и задњи део службеног возила.

Након тога лице Д.Ђ.(20) из Параћина, прилази пол. службенику М.Т. и упућује му више пута претњу речима: „да ће га убити на лицу места“, отвара врата службеног аутомобила и почиње да вуче полцијског слзжбеника М.Т. за леву руку како би га извукао из службеног аута, за то време лице Д.Ђ.(33) из Параћина прилази полицијском службенику Д.П. и упућује више псовки претњи убиством оба полицијска службеника и у једном тренутку пљује полицијског службеника Д.П. по рукама и кошуљи. Остала лица сво време псују и вређају полицијске службенике и ногама шутирају службено возило.
Д.Ђ (33) у једном тренутку са обе руке снажно удара у хаубу службеног возила, исто оштећује тако што је на хауби направио улубљење.

Дана 09.05.2022 године против лица Д.Ђ(20) и Д.Ђ(33) поднета је кривична пријава за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ и одређено задржавање до 48сати.

Наведена лица су признала кривицу и постигла споразум са ОЈТ Параћин и осуђена на казну затвора од 1 (једне) године за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и новчану казну од по 50.000,00 динара за кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ.

Независни синдикат полиције још једном апелује на надлежно тужилаштво и остале државне органе, да најбрже процесуирају и најстрожије кажњавају нападе на полицијске службенике.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
КЦ ЈАГОДИНА

Слични Постови

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО агресије” у Зајечару (ФОТО)

Да се не заборави: Одржана манифестација „Срцем против НАТО…

„Срцем против НАТО агресије” назив је манифестације која је трећу годину заредом одржана у Зајечару поводом 24. годишњице бомбардовања СР Југославије…
Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни секретар Стевандић положио венац на споменик Милици Ракић

Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни…

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић, поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије 1999. године, положио је данас…
Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката…

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у…