НАПАД НА ПОЛИЦИЈСКЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ПАРАЋИНУ

Дана 08.05.2022 године у 18.20 часова полицијски службеници ПС Параћин пoкушали су да зауставе возило којим је управљало лице А.М.(19) из Параћина због насилничке вожње али се лице оглушио o наређење полицијских службеника да заустави своје путничко возило и дало у бекство, а затим путничким возилом којим је управљао у ул.Савској у Параћину у насељу „Ново село“ удара у бетонску ограду једног дворишта, притом је оштећујује и путничким возилом наставља даље кретање.

У тренутку када је патрола са укљученим светлосним и звучним сигналима стигла до оштећене бетонске ограде, већа група лица ромске националности је изшла из дворишта на ком је оштећена бетонска ограда, као и из суседних дворишта у непосредној близини и физички запречила пут и на тај начин онемогућила даље кретање службеног возила полиције.

Група лица која се налазила иза службеног возила почиње да рукама и ногама удара и шутира у оба задња врата и задњи део службеног возила.

Након тога лице Д.Ђ.(20) из Параћина, прилази пол. службенику М.Т. и упућује му више пута претњу речима: „да ће га убити на лицу места“, отвара врата службеног аутомобила и почиње да вуче полцијског слзжбеника М.Т. за леву руку како би га извукао из службеног аута, за то време лице Д.Ђ.(33) из Параћина прилази полицијском службенику Д.П. и упућује више псовки претњи убиством оба полицијска службеника и у једном тренутку пљује полицијског службеника Д.П. по рукама и кошуљи. Остала лица сво време псују и вређају полицијске службенике и ногама шутирају службено возило.
Д.Ђ (33) у једном тренутку са обе руке снажно удара у хаубу службеног возила, исто оштећује тако што је на хауби направио улубљење.

Дана 09.05.2022 године против лица Д.Ђ(20) и Д.Ђ(33) поднета је кривична пријава за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ и одређено задржавање до 48сати.

Наведена лица су признала кривицу и постигла споразум са ОЈТ Параћин и осуђена на казну затвора од 1 (једне) године за кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323 ст.3 а у вези ст.1 КЗ и новчану казну од по 50.000,00 динара за кривично дело Уништење и оштећење туђе ствари у саизвршилаштву из чл.212 ст.1 а у вези чл.33 КЗ.

Независни синдикат полиције још једном апелује на надлежно тужилаштво и остале државне органе, да најбрже процесуирају и најстрожије кажњавају нападе на полицијске службенике.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
КЦ ЈАГОДИНА

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…