Награде за најхрабријег, најпосвећенијег и омиљеног полицијског службеника

Додељене традиционалне награде најхрабријем и најпосвећенијем полицијском службенику, као и омиљеном колеги међу припадницима МУП-а. Награђени су Миодраг Стојадиновић, Ненад Радуловић и Милан Пешић.

Награде најхрабријем и најпосвећенијем полицијском службенику, као и омиљеном колеги међу припадницима МУП-а уручио је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

„Честитам награђеним припадницима и ово је добра прилика да се подсетимо на важну чињеницу – да без појединачног залагања и ангажовања нема успешних тимова, а успех МУП, такође, битно зависи од тимског рада“, рекао је министар Гашић.

Како је истакао министар Гашић, иако традиција доделе ових награда подразумева награђивање троје припадника, МУП има много оних који су својом храброшћу, залагањем и посвећеношћу заслужили ова или слична признања.

„Неопходно је да сви припадници МУП, без обзира коју врсту посла обављају, а свака носи своју тежину и одговорност, имају добре услове за рад, да имају статус и животни стандард, који им пружају достојанствен и сигуран живот“, казао је министар Гашић.

Министар Гашић је поручио да сваки појединац у МУП поседује личне вештине и таленте и да управо скуп тих вештина и талената чине МУП.

„Старешине морају добро да познају своје запослене и да умеју да препознају њихове способности и вештине. То се постиже добром комуникацијом, која се заснива на међусобном поштовању и поверењу, и пружањем једнаке шансе свима да искажу своје могућности и оно што је најбоље у њима, а чиме могу значајно да допринесу бољим резултатима МУП-а“, рекао је министар Гашић.


Нагласио је да су припадници МУП један велики тим у служби грађана и државе Србије и да је обавеза припадника МУП-а да покажу да је држава јака и стабилна и да је снажнија од сваког облика криминала и од свих безбедносних изазова са којима се суочавамо.

„Свестан сам колико је тежак и опасан полицијски посао. Свестан сам да полицију готово никада не зову када је добро, већ када се треба изборити са нечим лошим. Баш зато на нама је да грађане свакодневно подсећамо да је плава униформа симбол стабилности и безбедности. Да је њихова полиција увек ту за њих. Да нам верују. Да знају да на полицију увек могу да се ослоне. Хајде да заједно све то урадимо. Живела Србија!“, поручио је министар Гашић.

Саветник министра и шеф Кабинета, начелник Управе полиције, Дејан Бојовић поручио је да задатак Комисије за награђивање није био нимало лак због изузетно јаке конкуренције кандидата и пожелео награђенима да са савесним, преданим и колегијалним радом наставе и у будућности.

Награђени Стојадиновић, Радуловић и Пешић

Награда за најхрабријег полицијског службеника додељена је воднику прве класе Миодрагу Стојадиновићу, вођи ватрогасно-спасилачке групе, Ватрогасно спасилачког одељења Велика Плана, због исказане изузетне храбрости при спасавању старије жене из 20 метара дубоког бунара.

Припадник Интервентне јединице 92, млађи водник Ненад Радуловић, понео је титулу најпосвећенијег полицијског службеника који је током 2022. године привео правди 37 извршилаца кривичних дела, током патролне делатности, а пружајући помоћ другим организационим јединицама МУП-а, пронашао 30 особа за којима се трагало.

Награда за омиљеног колегу додељена је заставнику полиције Пешић Милану, млађем криминалистичком инспектору за сузбијање имовинских деликата у Полицијској управи за град Београд, за којег су колеге рекле да је изузетно савестан, поуздан и пожртвован колега великог срца, увек спреман на сарадњу и пружање помоћи.

Награђени припадници Министарства унутрашњих послова захвалили су се на наградама, поручивши да су им оне подстицај да марљиво и посвећено наставе рад у служби свих грађана и државе Србије.

Извор:РТС

Слични Постови

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“. “БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију…
КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

КЦ Београд – У драматичној акцији спашене три особе

Јуче су након пријаве пожара у београдском насељу Железник, на терен изашле колеге из ватрогасно-спасилачке екипе града Београда. На лице места…
КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…