Лажне вести групе очајника

Поштовани чланови Независног синдиката полиције. Већина вас је упућена у догађај из јула ове године када се након ванредне Скупштине Независног синдиката полиције, једна мања интересна група практично одвојила од синдиката. Желели су разним притисцима да преузму руковођење синдикатом, али им то није пошло за руком јер су остали у мањини, и то се лако може доказати документацијом. Нажалост, ни након скупштине нису се помирили са том чињеницом, па су практично почели да делују паралелно са легитимним представницима НСП-а.

До данас смо слали валидну документацију надлежним органима, међу којима су и кривичне пријаве за лажно представљање, и можемо са задовољством закључити да се овај случај ближи крају. Нисмо хтели да се обраћамо јавности и стрпљиво смо чекали зарад мира у кући, тачније да не бисмо узнемиравали и збуњивали чланове, одлуку надлежних органа о овом случају.

Прошлог петка су ови квази синдикалци бесрамно напали министра Вулина због дневница од 150 динара, перфидно провлачећи причу о тобож бризи за колеге ангажоване на терену. Одмах да буде јасно. Свима нама је у интересу да се дневнице повећају и нико, а посебно они којима се исплаћају, није против тога. Али правде и истине ради треба рећи и следеће:

  1. Скоро сви актери ове жалопојке и оптужбе министра за немар су били на високим функцијама синдиката и када су те дневнице уведене. Реч тада нису рекли. Сада када им, како на почетку текста рекосмо, следи избацивање из синдиката и губљење свих привилегија због којих су и били ту и због којих су хтели да у потпуности на поменутој скупштини зазуму челна места, наводно се брину за колеге.
  2. Колико ту има лицемерја и патетике види се и у делу текста где великодушно предлажу да се те мизерне дневнице поделе болесној деци или за лечење колега. Њима је мало али болесној деци и колегама пуна капа?!
  3. Патетика се наставља када помињу бригу о породицама, само нигде не пише да је већина чланова породица аутора овог текста запослена управо у МУП-у.
  4. На крају иде и претња о неким даљим корацима… да није тужно било би смешно.

Подсећамо вас да Независни синдикат полиције најзаслужнији за статус полицијских службеника који је неупоредиво бољи него пре пет, или десет година. Јасно је да се оваква и друга питања везана за радно-правни статус запослених не могу решавати преко ноћи, а посебно претњама као што то ради ова клика. Не верујемо да постоји ико у МУП-у ко верује да нам је неко у држави заврнуо славину  јер нас мрзи.

Нисмо реаговали на ову објаву и не бисмо ни сада да данас напокон нису прешли сваку меру новом објавом у којој су објавили безочну лаж. Имали сте прилику да читате саопштење са данашње седнице председништва коју смо објавили. Нелегитимна, интересна група коју смо помињали, буквално (!) измишља ситуацију и између осталог пише Након дужег временског периода централу НСП-а посетили представници НСП КЦ Шабац, Нови Пазар, Чачак, Зајечар који су поздравили рад Председништва на челу са Дејаном Стоиљковићем поводом последњих дописа упућених Министру…  Без стида и срама лажу оно мало чланова које им је поклонило поверење.

Искрено, у недоумици смо да ли нека политичка или друга организација подстиче овакво понашање дојучерашњих синдикалаца или је само у питању потез очајника који су на све спремни схватајући да су преостале недеље када се могу заувек опростити у сваком смислу од синдиката а неки можда и од радних места због разних, слободно се може рећи и криминалних, поступака у последња три месеца.

Стрпљење и време су кључ свега па и овог случаја. Ускоро ће дотични у историју, а онда ће се о овом и другим питањима са министром разговарати и сигурно наћи компромис и око овог и других питања јер не сумњамо да је министар као и ми на то спреман.

На крају објављујемо један у низу докумената који потврђује истинитост овог текста.

Председавајући председништва

Независног синдиката полиције

Милорад Милутиновић

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…