КЦ Зајечар – Засијала „Башта Балкана“

Минулог викенда у селу Велики Извор надомак Зајечара, одржана је 11. Међународна манифестација “БАШТА БАЛКАНА 2023“.  

“БАШТА БАЛКАНА“ представља својеврсну манифестацију која негује и баштини традицију, културу и обичаје села са подручја Тимочке крајине.

Међународна манифестација традиционалног народног стваралаштва “Башта Балкана“ ове године окупила је рекордних 900 учесника из чак шест држава: Србије, Грчке, Бугарске, Румуније Северне Македоније и Словеније, док је у дводневној манифестацији уживало око 10.000 посетилаца.

Независни синдикат полиције, Координациони центар Зајечар, традиционално већ четврту годину за редом дао је своју пуну подршку и учешће на самој манифестацији.

У спортским надметањима традиционалних дисциплина спортска екипа Независног синдиката полиције као претходних година била је у укупном пласману екипа која је освојила појединачно а и екипно највише одличја.

У оквиру прве дисциплине такмичење у орању и полигон спретности управљање трактором, прво место освојио је члан спортске екипе НСП-а Млађан Стојановића припадник Ватрогасно спасилачке бригаде у Зајечару, док је друго место освојио такође члан спортске екипе НСП-а Милош Жикић припадник Интервенте јединице полиције ПУ Зајечар, треће место освојио је Лазар Давидовић независни учесник, иначе син пензионисаног полицијског службеника СПИ Зајечар Саше Давидовића.

У нај атрактивнијој дисциплини “борба на брвну“  прво место и златну медаљу освојио је члан спортске екипе НСП-а Марко Илић припадник Ватрогасно спасилачке бригаде у Зајечару, друго место освојио је Иван Цачевић из спортске екипе Великог Извора, док је треће место припало члану спортске екипе НСП-а Жељку Гогову припаднику Интервентне јединице полиције ПУ Зајечар.

У изузетно јакој и озбиљној конкуренцији у оквиру дисциплине “надвлачење конопца“ спортска екипе Независног синдиката полиције освојила је златну медаљу и прво место.

Након завршених спортских надметања манифестацију је свечано отворио помоћник градоначелника Милан Станковић, а окупљене учеснике и посетиоце поздравили су председник Месне заједнице Велики Извор Нели Николић, гости из Бугарске, председник општине Кула Владимир Владимиров и кмет села Гуљам Извор Илијан Маринов.

У завршном делу обраћања, присутне грађане и учеснике поздравио је председник Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар Игор Стојадиновић, који је у свом обраћању нагласио да му је велика част и задовољство што је полиција постала саставни део ове велелепне међународне манифестације.

Специјални гости манифестације били су представници Удружења ветерана Посебних јединица полиције са подручја Тимочке Крајине. У официјалном делу програма присутнима се обратио и организатору јавно захвалио на позиву, заменик председника

Специјални гости манифестације били су представници Удружења ветерана Посебних јединица полиције са подручја Тимочке Крајине. У официјалном делу програма присутнима се обратио и организатору јавно захвалио на позиву, заменик председника Удружења ветерана ПЈП, пензионисани потпуковник полиције Младен Шипка.

Након одржаног говора Младена Шипке и громогласног аплауза уследио је сценски перформанс од стране организатора на коме су упаљене бакље и подигнуте заставе Републике Србије, праћене музичком нумером „Вила са Кошара“. Док су представници Удружења ветерана ПЈП на сцени били постројени са раширеним заставама Посебне јединице полиције и 36.Одреда Посебне јединице полиције уз које су се налазиле Санела Грујић-Пејић, ћерка страдалог Хероја ПЈП Драгана Грујића и Јелена Милутиновић, ћерка преминулог борца ПЈП Бранислава Милутиновића.

Још једном се од срца захваљујемо организаторима месној заједници Велики Извор, Народном позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић“-центру за културу града Зајечара, Спортском савезу града Зајечара и специјалним гостима борцима из Удружења ветерана ПЈП.

Удружења ветерана ПЈП, пензионисани потпуковник полиције Младен Шипка. Након одржаног говора Младена Шипке и громогласног аплауза уследио је сценски перформанс од стране организатора на коме су упаљене бакље и подигнуте заставе Републике Србије, праћене музичком нумером „Вила са Кошара“. Док су представници Удружења ветерана ПЈП на сцени били постројени са раширеним заставама Посебне јединице полиције и 36.Одреда Посебне јединице полиције уз које су се налазиле Санела Грујић-Пејић, ћерка страдалог Хероја ПЈП Драгана Грујића и Јелена Милутиновић, ћерка преминулог борца ПЈП Бранислава Милутиновића.

Још једном се од срца захваљујемо организаторима месној заједници Велики Извор, Народном позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић“-центру за културу града Зајечара, Спортском савезу града Зајечара и специјалним гостима борцима из Удружења ветерана ПЈП.

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар наставиће по свом устаљеном плану и програму подршке и учешћа у свим спортским и култоролошким манифестацијама на подручју Тимочке крајине.

Кликом на линк, можете погледати више фотографија са ове манифестације.

 
“УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ“.

Слични Постови

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на овогодишњем  семинару на Тари

КЦ Шабац – Бројне активности функционера КЦ Шабац на…

Данас је на Тари у хотелу Оморика одржан семинар Независног синдиката полиције КЦ Шабац на коме је присуствовало 16 председника синдикалних…
НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке својим колегиницама и колегама

НСП КЦ Зајечар (СГ Зајечар): Наставак помоћи и подршке…

У радној недељи која је иза нас, представници Независног синдиката полиције КЦ Зајечар наставили су по свом устаљеном плану и програму…
Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Састанак МТС-а и НСП-а – УНАПРЕЂЕНА САРАДЊА

Јуче је у Београду у згради МТС Бизнис центра одржан састанак функционера ове компаније и представника Независног синдиката полиције. Шеф службе…