КЦ Зајечар – Успешно одржани јубиларни 50.“Хајдук Вељкови дани“

У Леновцу код Зајечара у родном месту Хајдук Вељка Петровића, дана 20.08.2022. године одржана је традиционална Смотра народних обичаја 50. “Хајдук Вељкови дани“. Организатор “Хајдук Вељкових дана“ је  Народно позориште Тимочке крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара и Месном заједницом Леновац под покровитељством Града Зајечара.

На позив организатора, ове као и претходних година у оквиру спортских надметања-Хајдучког вишебоја своје учешће је дала екипа Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар.

Спортска екипа Независног синдиката полиције, након вишечасовног надметања и учешћу у свим дисциплинама Хајдучког вишебоја (надвлачење штапа, бацање камена с рамена, рвање у појас, скок у даљ из места, бацање потковице) и надвлачење конопца у укупном пласману била је најуспешнија екипа.  Титулу “Хајдучког хармбаше“ освоји је Предраг Стојиљковић  члан екипе Независног синдиката полиције (запослен у ПУ Зајечар у Одељењу криминалистичке полиције),  титулу “Хајдучког штитоноше“ освојио је Жељко Поповић члан екипе Независног синдиката полиције (запослен у ПУ Зајечар у Полицијској испостави Зајечар), док је за “Хајдучког бећара “проглашен такмичар Јаков Васиљевић из места Шљивар.

У оквиру програма обележавања манифестације извршено је полагање венаца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, након чега је у Храму Светог Николаја у Леновцу служена Архијерска литургија, а затим је положен венац на спомен плочу Хајдук Вељку у Леновцу. Такоше организован је дефиле свих учесника, а затим, је организован богат културно –уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови са простора Зајечарског округа из места Вражогрнац, Гамзиград, Рготине и Дубочана са избором “Хајдучке лепотице“. У оквиру такмичења за избор “Хајдучке лепотице“, ласкаву титулу понела је Теодора Симоновић из места Гамзиград, за прву пратиљу изабрана је Невена Ђорђевић такође из места Гамзиград, док је, нама на понос за другу пратиљу изабрана Емилија Вељковић члан екипе Независног синдиката полиције (запослена у ПУ Зајечар, Полицијској испостави Зајечар).

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар, још једном се захваљује организаторима на позиву и указаном поштовању.

Уз паролу “УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ“, спортска екипа Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, наставиће даље учешће на свим спортско-култоролошким манифестацијама на подручју града Зајечара.

Овде можете видети остале фотографије.

 

Слични Постови

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

КЦ Београд – Апартмани на Златибору

Потписан уговор између НСП СГ Лазаревац и апартмани Долче Каса у власништву Милисав Ђорђевић из Чајетине где ће чланови моћи користити…
МУП о хапшењу припадника “Балканског картела“: Заплењено 2,7 тона кокаина, пола милиона евра…

МУП о хапшењу припадника “Балканског картела“: Заплењено 2,7 тона…

У акцији коју су предводили припадници МУП Србије, заједно са Јавним тужилаштвом за организовани криминал и БИА и координацији са Европолом…
Потписан Споразум о продужењу важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике на још годину дана

Потписан Споразум о продужењу важења Посебног колективног уговора за…

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је данас са представницима два репрезентативна синдиката, Независног синдиката полиције и Полицијског синдиката Србије, Споразум…