КЦ Зајечар – Успешно одржани јубиларни 50.“Хајдук Вељкови дани“

У Леновцу код Зајечара у родном месту Хајдук Вељка Петровића, дана 20.08.2022. године одржана је традиционална Смотра народних обичаја 50. “Хајдук Вељкови дани“. Организатор “Хајдук Вељкових дана“ је  Народно позориште Тимочке крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара и Месном заједницом Леновац под покровитељством Града Зајечара.

На позив организатора, ове као и претходних година у оквиру спортских надметања-Хајдучког вишебоја своје учешће је дала екипа Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар.

Спортска екипа Независног синдиката полиције, након вишечасовног надметања и учешћу у свим дисциплинама Хајдучког вишебоја (надвлачење штапа, бацање камена с рамена, рвање у појас, скок у даљ из места, бацање потковице) и надвлачење конопца у укупном пласману била је најуспешнија екипа.  Титулу “Хајдучког хармбаше“ освоји је Предраг Стојиљковић  члан екипе Независног синдиката полиције (запослен у ПУ Зајечар у Одељењу криминалистичке полиције),  титулу “Хајдучког штитоноше“ освојио је Жељко Поповић члан екипе Независног синдиката полиције (запослен у ПУ Зајечар у Полицијској испостави Зајечар), док је за “Хајдучког бећара “проглашен такмичар Јаков Васиљевић из места Шљивар.

У оквиру програма обележавања манифестације извршено је полагање венаца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, након чега је у Храму Светог Николаја у Леновцу служена Архијерска литургија, а затим је положен венац на спомен плочу Хајдук Вељку у Леновцу. Такоше организован је дефиле свих учесника, а затим, је организован богат културно –уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови са простора Зајечарског округа из места Вражогрнац, Гамзиград, Рготине и Дубочана са избором “Хајдучке лепотице“. У оквиру такмичења за избор “Хајдучке лепотице“, ласкаву титулу понела је Теодора Симоновић из места Гамзиград, за прву пратиљу изабрана је Невена Ђорђевић такође из места Гамзиград, док је, нама на понос за другу пратиљу изабрана Емилија Вељковић члан екипе Независног синдиката полиције (запослена у ПУ Зајечар, Полицијској испостави Зајечар).

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар, још једном се захваљује организаторима на позиву и указаном поштовању.

Уз паролу “УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ“, спортска екипа Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, наставиће даље учешће на свим спортско-култоролошким манифестацијама на подручју града Зајечара.

Овде можете видети остале фотографије.

 

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…